Φόρουμ Διαλόγου του ΕΚΝ Κύπρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2024 / Μάρτιος / Φόρουμ Διαλόγου του ΕΚΝ Κύπρου
Σαβ, 30 Μαρ. 2024
15:00
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (EKN) Κύπρου - Φόρουμ Διαλόγου του ΕΚΝ Κύπρου
 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) Κύπρου ανακοινώνει τη διεξαγωγή της επερχόμενης εκδήλωσής του, Φόρουμ Διαλόγου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου μεταξύ 15:00 - 19:30 στην Πολιτιστική Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στη Λευκωσία.
 
Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους ηλικίας 17 έως 25 ετών από όλη την Κύπρο, και επικεντρώνεται στις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές και στην ανάγκη για μαζική συμμετοχή της νεολαίας σε αυτές.

Με θεματολογία “Επαναπροσδιορίζοντας την Ανθρωπότητα, Αναζωπυρώνοντας την Ελπίδα: Η Νεολαία στη Δημοκρατία”, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση ως προς την αξία και τη λειτουργία της ΕΕ και η προώθηση μιας προοδευτικής Ευρωπαϊκής κοινότητας που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των νέων γενεών.
 
Η συμμετοχή διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων και ειδικών ομιλητών στο πρόγραμμα της εκδήλωσης διασφαλίζει ένα παραγωγικό διάλογο και ουσιώδη επαφή με καίρια ζητήματα που ταλανίζουν το σύγχρονο πολιτικό δρώμενο.

Θα ακολουθήσει Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης μεταξύ Κυπρίων Ευρωβουλευτών, ανάμεσά τους η Δρ Ελένη Σταύρου, κος Κώστας Μαυρίδης και Δρ Νιαζί Κιζιλγιουρέκ.

Η συζήτηση θα καλύψει ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου τον ρόλο της ΕΕ στην καθημερινότητα των Κυπρίων, την επίδραση της Κύπρου στις αποφάσεις και την πορεία της ΕΕ και τα επόμενα βήματα για μια πιο Ευρωπαϊκή Κύπρο, ικανή να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή κοινότητα.

Επίκεντρο της συζήτησης θα είναι η σημασία της συμμετοχής των νέων στις Ευρωεκλογές.

Με την παρουσία και χαιρετισμό της θα επικυρώσει την εκδήλωση η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, κ. Μαριλένα Ραουνά.
 
Το ΕΚΝ Κύπρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μπορεί να καθοδηγήσει τους νέους ως ενεργά μέλη της κοινότητας και στο πολιτικό δρόμενο, μέσω των εκδηλώσεων και εκστρατειών του. Βασικοί υποστηρικτές η Τράπεζα Κύπρου ως Κύριος Συνεργάτης και το ant1live ως Χορηγός Επικοινωνίας, οι οποίοι στηρίζουν το ευρύτερο έργο του οργανισμού και εξασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεών του. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και ο Δήμος Λευκωσίας.
 
H εκδήλωση διεξάγεται εντός του πλαισίου του έργου YOUthVOTE, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της πολιτικής δημοκρατικής συμμετοχής μεταξύ των νέων ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Bertelsmann.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΚΝ Κύπρου και για συμμετοχή στο Φόρουμ Διαλόγου, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.eypcyprus.com ή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του οργανισμού στο Facebook: European Youth Parliament Cyprus - EYP Cyprus και Instagram: @eypcyprus. Αν επίσης ενδιαφέρεστε να στηρίξετε ή να συμμετάσχετε στο Φόρουμ Διαλόγου, επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@eypcyprus.com.
 
Συνεργάτης: Τράπεζα Κύπρου
Χορηγός Επικοινωνίας: Αντέννα, ant1live
Συνδιοργανωτές: Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Δήμος Λευκωσίας