«Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2024 / Απρίλιος / «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ»
Σαβ, 06 Απρ. 2024
11:30
Λόγω ζήτησης προστέθηκαν συνολικά επτά επιπρόσθετες παραστάσεις! Τελευταίες τρεις στις 6 και 7 Απριλίου.
 
Μετά την τρίτη κιόλας «Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ», γέμισαν 21 παραστάσεις για όλο το μήνα και προτίθενται τώρα τρεις τελευταίες ευκαιρίες, στις 6 και 7 Απριλίου. Η Alpha Square αρνήθηκε να μη δημιουργήσει θεατρική εμπειρία για τους θεατές της και έτσι - χωρίς κρατική επιχορήγηση - ανέβασε μια ιδιαίτερη παράσταση μέσα σε φυσικό σκηνικό και φυσικό φωτισμό, στον Άγιο Ανδρέα Λευκωσίας.
 
Ο βραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Mark St. Germain, με ιδιαίτερη κλίση στην ιστορική μυθοπλασία, φαντάζεται μια πρώτη και τελευταία συνάντηση του θρυλικού συγγραφέα Σι Ες Λιούις με έναν από τους σημαντικότερους διανοούμενους του 20ου αιώνα, τον Σίγκμουντ Φρόιντ, το 1939. Δύο μέρες μετά την έναρξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, στο γραφείο του Φρόιντ στο Χάμπστεντ του Λονδίνου, ο Αυστριακός πατέρας της ψυχανάλυσης και τρανός άθεος θα συνομιλήσει με τον Ιρλανδό συγγραφέα (μελλοντικά διάσημο για Τα Χρονικά της Νάρνια) γνωστό για τη μεταστροφή του και τα γραπτά του στο Χριστιανισμό. Η συνομιλία – αναπόφευκτα, ευγενικά μα και προκλητικά - περιστρέφεται γύρω από την ύπαρξη του Θεού, την κόρη του Φρόιντ, τη συγκάτοικο του Λιούις, το τραύμα του Λιούις ως στρατιώτης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την αυτοκτονία που ο Φρόιντ σχεδιάζει (και, ιστορικά, θα διαπράξει είκοσι μέρες αργότερα).
 
Στο ιδιαίτερο σαλόνι ενός σπιτιού, σχεδιασμένο από τον εμβληματικό Κύπριο αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη, μικρός αριθμός θεατών κάθεται μαζί με τις δύο ιστορικές φιγούρες στο «γραφείο του Φρόιντ» στο φυσικό φως της ημέρας! Οι Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετούν και ενσαρκώνουν τις δύο επιβλητικές προσωπικότητες, σε διπλές παραστάσεις για όλα τα Σάββατα* και τις Κυριακές Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί και στις 4 το απόγευμα.
 
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Κόντου 1, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία
Στάθμευση: ενδεδειγμένοι χώροι έξω από το σπίτι και επί της οδού Αγ. Παύλου
Διάρκεια: 80 λεπτά
 
Νέες Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή, 6 & 7 Απριλίου, 11.30 πμ και 4.00 μμ.
 
Εισιτήρια: €15
ticketmaster.cy / 7777 7040 / ACS Courier
 
Χορηγοί: ASTRO BANK | CABLENET
Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA ΚΥΠΡΟΥ | ADBOARD | BLACK LEMON | NJOY Radio