3ο Breach Festival - Αυτοσχεδιασμός και Πειραματική Μουσική 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2024 / Απρίλιος / 3ο Breach Festival - Αυτοσχεδιασμός και Πειραματική Μουσική 2024
Κυρ, 07 Απρ. 2024
20:30
Κάτι που δεν έχετε ξανακούσει!
Ένα πολύ διαφορετικό φεστιβάλ στην μουσική σκηνή της Κύπρου! 
 
Η 3η έκδοση του Breach Festival παρουσιάζεται σημαντικά εμπλουτισμένη και αναβαθμισμένη στο κοινό της Κύπρου στις 7 και 8 Απριλίου 2024 στο Κτήριον 53 - Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών Λευκωσίας, στη λεωφόρο Αθηνάς 25-27 στη Χρυσαλινιώτισσα.
 
Προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει με περιέργεια!

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική μουσική. Στόχος του Breach Festival είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει τις ακόλουθες μουσικές παραδόσεις στην Κύπρο: τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τη σύγχρονη κλασική μουσική, την πειραματική ηλεκτρονική μουσική, τη sound-art, τη free jazz, καθώς και πολλές άλλες αχαρτογράφητες ηχητικές περιοχές.

To 2024 είναι η 3η χρονιά του Breach Festival που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το φεστιβάλ Irtijal στο Λίβανο, το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ μουσικής στη Βηρυτό, και το φεστιβάλ Space21 στο Κουρδιστάν/Ιράκ, μοναδικό στο είδος του με διεθνή απήχηση. Η συνεργασία των Breach Festival, Irtijal, και Space 21, έχοντας ως στόχο να συνεισφέρει στην προβολή και ανάπτυξη της αυτοσχεδιαστικής και πειραματικής σκηνής σε χώρες της Μεσογείου, υλοποιείται μέσω ανταλλαγής και σύμπραξης καλλιτεχνών δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους και στις τρεις χώρες του δικτύου.

Το φετινό Breach Festival διευρύνεται, φιλοξενώντας μουσικούς  από Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο, Ελβετία και Ισπανία. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι καταξιωμένοι μουσικοί στον τομέα του αυτοσχεδιασμού και της πειραματικής μουσικής, έχοντας μακράν ιστορία εμφανίσεων σε γνωστούς χώρους και φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην 3η έκδοση του Breach Festival:
Γιώργος Μπίζιος, Παναγιώτης Μηνά, Miriam Felix, Irine Flexiblespirit, David Fox, Margo Khlop, Άγγελος Μέσσιος, Άντρια Νικοδήμου, Άλκης Νικολαΐδης, Julia Sabra, Δημήτρης Σάββα, Sharif Sehnaoui, Σύμης Σουκιούρογλου, Εύα Σταύρου, Fadi Tabal, Elyse Tabet, Μαρίνα Ταντανόζη, Μελίσσα Ζάγκα.

Εισιτήρια: SoldOut Tickets - BREACH FESTIVAL – 3rd EDITION (soldoutticketbox.com)
 
Πρόγραμμα Συναυλιών Breach Festival

7 Απριλίου 2024 - 20:30-23:00

1. “Build A Band” - Irine Flexiblespirit, David Fox, Margo Khlop, Άγγελος Μέσσιος, Μελίσσα Ζάγκα

2. “PSEEHEEKAWN” - Giorgos Bizios (ηλεκτρική κιθάρα)

3. Residency Program Ensemble - Γιώργος Μπίζιος (ηλεκτρική κιθάρα), Άντρια Νικοδήμου (κρουστά, αντικείμενα), Δημήτρης Σάββα (ηλεκτρονικά), Σύμης Σουκιούρογλου (κλαρινέτο, αυλός), Εύα Σταύρου (φλάουτο, μπάσο φλάουτο, πίκολο)

4. Elyse Tabet (ηλεκτρονικά)
 
8 Απριλίου 2024 - 20:30-23:00

1. Miriam Felix (τσέλο) & Άντρια Νικοδήμου (βιμπράφωνο) & Μαρίνα Ταντανόζη (μπάσο φλάουτο, ηλεκτρονικά)

2. Παναγιώτης Μηνά (ηλεκτρική κιθάρα) & Άλκης Νικολαΐδης (ηλεκτρική κιθάρα)

3. “Snakenskin” Julia Sabra (φωνή, ηλεκτρονικά) & Fadi Tabal (ηλεκτρονικά)

4. Breach Ensemble
 
Διοργανωτής: Make Music Cyprus    
Σε συνεργασία με: Irtijal και Space21
Επιμέλεια: Άντρια Νικοδήμου και Άλκης Νικολαΐδης
Σχεδιαστικά: Στέλιος Παπαγεωργίου
Υποστηρικτές: MILL, Golem
 
Για περισσότερες πληροφορίες: