Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά: Η τέχνη μέσα από τις αισθήσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2024 / Απρίλιος / Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά: Η τέχνη μέσα από τις αισθήσεις
Τετ, 17 Απρ. 2024
16:30
Με τη μουσειοπαιδαγωγό της Λ.Π,  Θεοδώρα Δημητρίου.

Ένα μηνιαίο πρόγραμμα, στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να διαδράσουν με τα εκθέματα της Λεβεντείου Πινακοθήκης μέσα από ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες.

Περάστε ένα ξεχωριστό απόγευμα στη Λεβέντειο Πινακοθήκη παρατηρώντας τους πίνακες, ακούοντας ιστορίες και κάνοντας δημιουργικές δραστηριότητες. Σε αυτόν τον κύκλο προγραμμάτων θα εστιάσουμε στις πέντε αισθήσεις: μικροί και μεγάλοι μυρίζοντας, αγγίζοντας, δοκιμάζοντας, αναζητώντας και ακούοντας θα ανακαλύψουν τις μοναδικές Συλλογές της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

4η θεματική: Η όσφρηση!

Κάντε μια εισπνοή και μυρίστε γύρω σας! Οι πίνακες νεκρής φύσης με λουλούδια θα ζωντανέψουν κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψής σας στην Πινακοθήκη, που έχει ως θεματική και έμπνευση την όσφρηση. Η μύτη μας θα μας οδηγήσει να «παρατηρήσουμε» προσεκτικά, καθώς θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε αυτές τις φανταστικές συνθέσεις λουλουδιών. Θα δημιουργήσουμε στεφάνια από λουλούδια, θα δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας να αναγνωρίζουμε τις μυρωδιές των λουλουδιών και θα φτιάξουμε τις δικές μας συνθέσεις λουλουδιών με αρωματική βαφή.

Ημερομηνία:
Τετάρτη/ 17.04 & 24.04 2024
Ώρα:
16:30 - 18:00
Ηλικίες:
3-6 | τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες (ένας ενήλικας ανά δύο παιδιά)
Κόστος:
€15 | περιορισμένος αριθμός θέσεων

*Το πρόγραμμα θα δοθεί στην ελληνική γλώσσα.

Κρατήσεις απαραίτητες:
| education@leventisgallery.org
| 222668838, εσωτ. 109 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-13:00 & 14:00-16:30