Ρεσιτάλ για πιάνο - Vladimir Petrov

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2024 / Απρίλιος / Ρεσιτάλ για πιάνο - Vladimir Petrov
Παρ, 19 Απρ. 2024
20:30
Έπειτα από την μνημειώδη εμφάνισή του στη Λευκωσία πριν τρία χρόνια, o συγκλονιστικός Ρώσος πιανίστας Vladimir Petrov επιστρέφει στο The Shoe Factory για ένα ακόμη μοναδικό ρεσιτάλ.

Ένας από τους μεγάλους νικητές, και νικητής του Βραβείου του Κοινού στον 63ο Διαγωνισμό Φερούτσιο Μπουζόνι 2021, ο Petrov έχει επίσης τιμηθεί με Πρώτα Βραβεία στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου εις μνήμην της Βέρα Λωτάρ-Σεβτσένκο στη Ρωσία, στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Yamaha 'José Jacinto Cuevas’ στο Μεξικό, στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Πόλης Βίγο στην Ισπανία, και στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου NTD στη Νέα Υόρκη. Ο Petrov έχει εμφανισθεί σε ορισμένες από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών ανά το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένων Μεγάλης Αίθουσας του Ωδείου της Μόσχας, Σαλ Κορτώ του Παρισιού και Παλατιού Καλών Τεχνών του Μεξικού, συμπράττοντας με αμέτρητες ορχήστρες υπό τη διεύθυνση καταξιωμένων μαέστρων όπως Βαλέρι Γκεργκίεφ, Λανφράνκο Μαρτσελέττι, Τίτο Μούνιοζ, μεταξύ άλλων.

Για το πολυαναμενόμενο ρεσιτάλ του στο The Shoe Factory, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 / 8:30μμ, ο Vladimir Petrov υπόσχεται να καταπλήξει άλλη μια φορά το κοινό με την αριστοτεχνική ερμηνεία του σε έργα των Σοπέν, Σκριάμπιν, Λιστ, και Προκόφιεφ. Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Alpha Bank Cyprus Ltd. 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 
Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849)
Νυχτερινό σε Φα-δίεση μείζονα, Έργο 15, Αρ.2 (1830-3)
Μαζούρκα σε Φα ελάσσονα, Έργο 63, Αρ.2 (1846)
Σκέρτσο Αρ.2 σε Σι-ύφεση ελάσσονα, Έργο 31 (1837)
 
Αλεξάντρ Σκριάμπιν (1872-1915)
Πρελούδιο και Νυχτερινό για το Αριστερό Χέρι, Έργο 9 (1894)
Βαλς, Έργο 38 (1903)
Φαντασία για πιάνο σε Σι ελάσσονα, Έργο 28 (1900)
 
Διάλειμμα
 
Φραντς Λιστ (1811-1886)
Σονέτο του Πετράρχη Αρ.104 σε Μι μείζονα από Années de pèlerinage IIS.161 (1846-49)
Μεγάλη Ισπανική Φαντασία, S.253 (1845)
«Παρηγοριά» (Consolation) Αρ.3 σε Μι μείζονα, S.172 (1844-48)
 
Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953)
Σονάτα για Πιάνο Αρ.7 σε Σι-ύφεση μείζονα, Έργο 83 (1942)
 
VLADIMIR PETROV πιάνο
 
Ο πιανίστας Vladimir Petrov αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα λαμπρότερα πιανιστικά αστέρια στον χώρο της κλασικής μουσικής. Ήταν ένας από τους μεγάλους νικητές του 63ου Διαγωνισμού Φερούτσιο Μπουζόνι, το 2021, έχοντας αποσπάσει παράλληλα το πολυπόθητο Βραβείο του Κοινού. Ο Petrov έχει επίσης τιμηθεί με Πρώτα Βραβεία στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου εις μνήμην της Βέρα Λωτάρ-Σεβτσένκο στη Ρωσία, στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Yamaha 'José Jacinto Cuevas’ στο Μεξικό, στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Πόλης Βίγο στην Ισπανία, και στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου NTD στη Νέα Υόρκη.
 
Διαγράφοντας ήδη λαμπρή σταδιοδρομία, ο Petrov έχει εμφανισθεί σε ορισμένες από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών ανά το παγκόσμιο, μεταξύ άλλων, Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου της Μόσχας, την ιστορική Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι, Θέατρο Μαρίνσκι, Σαλ Κορτώ του Παρισιού, Σαλ Φρανκ-Μαρτίν της Γενεύης, Παλάτι Καλών Τεχνών του Μεξικού. Έχει συμπράξει με αμέτρητες ορχήστρες, συμπεριλαμβανομένων, της Ορχήστρας Μαρίνσκι, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σαν Λούις και της Καμεράτα Βένια, υπό τη διεύθυνση σπουδαίων μαέστρων όπως Βαλέρι Γκεργκίεφ, Λανφράνκο Μαρτσελέττι, Τίτο Μούνιοζ, Παβέλ Γκερστάιν, Ρομάν Ρεβουέλτας, Γκλεμπ Σκβορτσόφ και Εδουάρντο Μπάριος. Παράλληλα, ο Petrov συμπράττει σε τακτική βάση με τους βιολονίστες Kristof Barati και Graf Mourzha σε συναυλίες μουσικής δωματίου.
 
Ο Vladimir Petrov είναι γεννημένος στη Μόσχα, το 1997, σε μουσική οικογένεια, με την οποία μετοίκησε στο Μεξικό σε πολύ νεαρή ηλικία. Φανέρωσε από νωρίς το μεγάλο του ταλέντο και, από την ηλικία των οκτώ, συμμετείχε σε ορισμένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ μουσικής στη Ρωσία και στο εξωτερικό – μεταξύ άλλων, 10ο Μουσικό Φεστιβάλ ‘Crescendo’ και «Αστέρια στη Βαϊκάλη» του Ντένις Ματσούεφ, 13ο Πασχαλινό Φεστιβάλ Μόσχας και Διεθνές Φεστιβάλ ‘Σύγχρονα Πιανιστικά Πρόσωπα’ του Βαλέρι Γκεργκίεφ, και 'Moscow Meets Friends’ του Βλαντιμίρ Σπιβάκοφ. Ο Petrov έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένης και μιας ηχογράφησης στη Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου της Μόσχας με τις Συμφωνικές Σπουδές του Σούμαν, και προσφάτως, το άλμπουμ Encores που ηχογραφήθηκε στην Ισπανία.
 
Ο Petrov είναι  απόφοιτος του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, όπου σπούδασε υπό τους Valery Piassetsky και Eliso Virsaladze, και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής Φραντς Λιστ της Βαϊμάρης, υπό τον Grigory Gruzman.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & BOX OFFICE:
www.pharosartsfoundation.org & Τηλ. 22-663871 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00πμ-2:00μμ)         
Εισιτήρια: €20 / €15 Μαθητές, Συνταξιούχοι & Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος