1ος Παγκύπριος διαγωνισμός parkour «Renegade in Action»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2024 / Μάιος / 1ος Παγκύπριος διαγωνισμός parkour «Renegade in Action»
Κυρ, 19 Μαϊ. 2024
10:30
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να διοργανώσει τον πρώτο Παγκύπριο διαγωνισμό parkour, υπό την ονομασία "Renegade in Action", που θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου 2024, στην πλατεία Ελευθερίας.
 
Η διεξαγωγή του διαγωνισμού αποτελεί ορόσημο για την αθλητική κοινότητα του νησιού, καθώς αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα εναλλακτικά αθλήματα και τη φυσική δραστηριότητα.
 
Το parkour, ένα άθλημα που αναπτύχθηκε στα γαλλικά προάστια στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, καταφέρνει να γοητεύσει χιλιάδες αθλητές παγκοσμίως, οι οποίοι προσπαθούν να υπερπηδήσουν κάθε αστικό εμπόδιο, συνδυάζοντας αντοχή, δεξιότητα και δημιουργικότητα.
 
Το Renegade in Action σύμφωνα με την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό που μέχρι σήμερα παρουσιαζόταν στην Κύπρο, επιτρέποντας στους λάτρεις του αθλήματος να διαγωνιστούν με ασφάλεια, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θεατών. Η διοργάνωση που υποστηρίζεται από το αθλητικό κέντρο Red Point, περιλαμβάνει διαφορετικές κατηγορίες αγώνων, όπως ταχύτητας και style.
 
Συμμετέχοντες από όλη την Κύπρο έχουν δώσει ραντεβού για τα μέσα Μαΐου, σε έναν διαγωνισμό-γιορτή για το άθλημα που αγαπούν. Για κάθε νεότερο σχετικά με το πρόγραμμα και τα παράλληλα events, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και μέσω Instagram, Facebook και TikTok του διαγωνισμού.