Έκθεση ζωγραφικής - "Determined To Fly"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2024 / Συνεχόμενες / Έκθεση ζωγραφικής - "Determined To Fly"
Τετ, 10 Απρ. 2024 - Σαβ, 27 Απρ. 2024
19:00- 19:00
Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στις 19.00, εγκαινιάζεται στην γκαλερύ Αποκάλυψη, στη Λευκωσία, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Σιακαλλή, με τίτλο “Determined To Fly”.
 
Γεννημένη στην Αμμόχωστο, η Έλενα Σιακαλλή κατοικεί, μετά την προσφυγιά, στην Λεμεσό. Από μικρή την συνέπαιρνε η εικαστική δημιουργία και μετά τις σπουδές στο θέμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ στην Μ. Βρετανία, δεν έπαψε ποτέ να μαθητεύει στην τέχνη, το ψηφιδωτό, την αγιογραφία αλλά και την ζωγραφική, την οποία διδάχτηκε και από τον διαπρεπή Κύπριο ζωγράφο Αντρέα Μακαρίου.
 
Αυτή είναι η τρίτη της ατομική έκθεση ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.
 
Εδώ και χρόνια είναι ενεργό μέλος του ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ «Τέχνη δίχως Σύνορα», του οποίου είναι και αντιπρόεδρος από το 2018 έως και σήμερα.
Η Έλενα Σιακαλλή σε αυτή την ατομική της έκθεση, με τίτλο “Determined To Fly” καταγράφει σε καμβά, με ακρυλικά χρώματα και ενίοτε με μικτά υλικά, προσωπογραφίες γυναικών, καθώς και πορτραίτα διάσημων καλλιτεχνικών φυσιογνωμιών αλλά και ανωνύμων μορφών της καθημερινότητας. Ανάμεσά τους περιβάλλει μία εναλλακτική απεικόνιση πουλιών και πεταλούδων.
 
Από τις προσωπογραφίες αυτές, οι οποίες είναι περιβεβλημένες από μονοχρωματικά πλαίσια, διχρωματικά φόντα σε πρισματικές αναπτύξεις και άλλες, γραμμικά κάθετες, εναλλαγές, ξεδιπλώνεται μία ενδοσκοπική θεώρηση της ανθρώπινης φιγούρας.
 
Η ζωγράφος, μέσα από τις προσωπογραφίες της στα έργα της και με την παρουσία φτερωτών όντων (πουλιά, πεταλούδες), δίνει στον θεατή του έργου της τα σύμβολα της ελευθερίας, της αποφασιστικότητας και της επίτευξης στόχων και ευτυχίας. Όλα αυτά με μία μοναδικότητα και ξεχωριστή ταυτότητα που επιτυγχάνεται μέσα από τις χρωματικές και γραμμικές επιλογές της.