Έκθεση ζωγραφικής: Περιπλανώμενη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2024 / Συνεχόμενες / Έκθεση ζωγραφικής: Περιπλανώμενη
Παρ, 17 Μαϊ. 2024 - Σαβ, 25 Μαϊ. 2024
Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (Ε.ΚΑ.ΤΕ.)
Λευκωσία, Κύπρος (17 Μαΐου 2024) - Η έκθεση ζωγραφικής “Περιπλανώμενη”, της Ανθούλας Σημαδιακού, παρουσιάζεται στο Ε.ΚΑ.ΤΕ (Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου) στη Λευκωσία. Η έκθεση θα ξεκινήσεις στις 17 Μαΐου 2024, με την εκδήλωση εγκαινίων η ώρα 19:30 και θα συνεχιστεί μέχρι τις 25 Μαΐου 2024.
           
Με μοναδική δημιουργική προσέγγιση, η πολυταξιδεμένη ζωγράφος, εντυπωσιασμένη από αλλιώτικες κουλτούρες και απρόσμενες ανθρώπινες συναντήσεις, εκφράζει στα έργα της την βαθιά αφοσίωση της στην αποτύπωση της ανθρώπινης ψυχής. Η έκθεση "Περιπλανώμενη" είναι ένα ταξίδι πλούσιο σε εικόνες, συναισθήματα και αλήθειες. Κάθε χαμόγελο, ματιά και ρυτίδα που χρωματίζει, καταγράφηκε στα περάσματα του Νεπάλ και στις διαδρομές της Αφρικής, περιηγήσεις που χάραξαν μέσα της άπειρες εκδοχές χρωμάτων και εκφράσεων.  
 
Στα έργα της, γεμάτα ένταση και ζωντάνια, η ζωγράφος συνδυάζει τη χρήση διαφορετικών υλικών και μεικτών τεχνικών όπως ακρυλικό, κάρβουνο, μελάνια, gouache, κολάζ και μονοτυπίες. Επικεντρώνεται στη δυναμική χρήση των χρωμάτων, αποβλέποντας στην απόδοση ζωηρότητας και εκρηκτικής έκφρασης, κάποτε με αφαιρετική και άλλοτε με συγκεκριμένη προσέγγιση. Η Ανθούλα αναφέρει “Στόχος μου δεν είναι να απεικονίσω συγκεκριμένα πρόσωπα ή μορφές αλλά να προσκαλέσω το θεατή να αγκαλιάσει την ομορφιά της διαφορετικότητας και να αισθανθεί τις αλήθειες της ανθρώπινης ψυχής”.
 
Στην πρώτη της έκθεση, η Ανθούλα μεταφέρει τις συναισθηματικές της εντυπώσεις και ερμηνείες και παρουσιάζει την ομορφιά και την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου πνεύματος, σε μια έκθεση που αγγίζει την καρδιά, ξυπνάει τις αισθήσεις και αποκαλύπτει το χρώμα της ψυχής της.
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
 
Η Ανθούλα Σημαδιακού κατάγεται από την κατεχόμενη Ζώδια.  Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Πάφο και τώρα ζει στη Λευκωσία. Σπούδασε Business Administration and Financial Services και εργάστηκε για 25 χρόνια σε τράπεζα στη Κύπρο.
 
Η αγάπη της για τη ζωγραφική αναπτύχθηκε με την ενθάρρυνση της καθηγήτριας τέχνης στο σχολείο. Η συνάντησή της με τον ζωγράφο και μέντορά της, Νικόλα Παναγή, αναζωπύρωσε τη φλόγα της δημιουργικότητας μέσα της. Εντάχθηκε στη σχολή ζωγραφικής “Art Studio” του Νικόλα Παναγή, όπου εξερεύνησε τον κόσμο της έκφρασης και των συναισθημάτων μέσα από την τέχνη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, και πειραματίζεται διαρκώς με διαφορετικές τεχνικές και υλικά, αναζητώντας αδιαλείπτως νέες μορφές έκφρασης.
 
Η Ανθούλα αποτυπώνει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες της με έναν πολυδιάστατο τρόπο. Αγαπά τη χρήση κυρίως των ακρυλικών μπογιών, αλλά το κάρβουνο έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της, αφού, ακουμπώντας τον καμβά με τα μαυρισμένα από το κάρβουνο χέρια της, της επιτρέπει να εναποθέσει την ψυχή της και να δώσει έναν απόκρυφο χαρακτήρα στα έργα της. Προσθέτει μελάνια, παστέλ, gouache, μεικτές τεχνικές και κολάζ και δημιουργεί έργα γεμάτα ζωντάνια, ένταση και δυναμισμό, που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα των συναισθημάτων της. Τα ζωηρά χρώματα είναι η ψυχή των έργων της ενώ, η έλλειψη περιορισμών σε γραμμές και καλούπια, της επιτρέπει να εκφράσει ελεύθερα τη δημιουργικότητά της. Τα έργα της, κάποτε αφαιρετικά και άλλοτε πιο συγκεκριμένα, με ειλικρίνεια φέρνουν στο φως συναισθήματα ψυχής.
 
Μικρές και μεγάλες χαρές συνθέτουν το πανέμορφο σύμπαν της, ένα σύμπαν γεμάτο αγάπη, περιπέτεια και ζεστασιά. Η δίψα για εξερεύνηση την οδηγεί σε όμορφες γειτονιές του κόσμου ενώ η φύση, ο ήλιος και η θάλασσα της Κύπρου είναι θησαυρός στη ψυχή της. Στο πλάι της, πάντα, οι φίλοι, η οικογένεια και η σκυλίτσα της η Μόνα, μια αγκαλιά στήριξης και αγάπης.
 
Δείτε περισσότερα έργα της ζωγράφου εδώ.