Έκθεση ζωγραφικής «Από την γη ως τον ουρανό» Άγιοι του 20ου αιώνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2024 / Συνεχόμενες / Έκθεση ζωγραφικής «Από την γη ως τον ουρανό» Άγιοι του 20ου αιώνα
Τετ, 29 Μαϊ. 2024 - Σαβ, 08 Ιουν. 2024
19:00- 13:00
Η συλλογή ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Άγιοι του 20ου αιώνα, είναι ένα ταξίδι καλλιτεχνικό και πνευματικό που βγήκε μέσα από τα χρόνια χωρίς να έχω σκέψη ότι θα εξελισσόταν σε έκθεση.
 
Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει μία σειρά από πορτραίτα που επέλεξα να είναι Άγιοι του 20ου αιώνα γιατί η αγάπη και ασκητικότητα που ακτινοβολεί στα πρόσωπα τους καθώς και οι φθαρμένες, μαυρόασπρες παλιές φωτογραφίες που βρήκα στο διαδίκτυο έκανε το πορτραίτο ιδιαίτερα δύσκολο και ενδιαφέρον. Η πρόκληση καλλιτεχνικά ήταν μεγάλη γιατί πάντα με ενδιαφέρει το δυνατό σχέδιο και το έντονο χρώμα και ως επί το πλείστον κάνω πορτραίτα από ζωντανά μοντέλα που εδώ ήταν αδύνατον.
 
Την έκθεση θα συνοδεύει και βιβλίο με τους πίνακες των Αγίων και την βιογραφία τους που είχε την καλοσύνη να μου προλογίσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και την κριτική τέχνης, έκανε ο Βυζαντινολόγος, Δρ. Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου, έφορος Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει εκ μέρους του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Αξιότιμος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριος Χαρτσιώτης, στις 29 Μαΐου στις 19:00 στην γκαλερύ Αποκάλυψη, Λευκωσία, και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιουνίου.
 
Ώρες προσέλευσης 11:00-13:00 και 16:00-19:00, Σάββατο 11:00-13:00 (εκτός Δευτέρας και Κυριακής).