28ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου - Αγγέλων ήχοι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2025 / Σεπτέμβριος / 28ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου - Αγγέλων ήχοι
Παρ, 19 Σεπ. 2025
20:30
Αρχοντικό Αξιοθέα
Αρχές του φθινοπώρου και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Πιερής» του Πανεπιστημίου Κύπρου ανοίγει τις πόρτες του και πάλι για να χαρίσει στο πιστό κοινό του μια καλλιτεχνική απόδραση από την καθημερινότητα, με ένα πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει συναυλίες καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου οι λάτρεις της ποιοτικής μουσικής και του θεάτρου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 16 προσεχτικά επιλεγμένες παραστάσεις με αισθητική συνοχή ως προς την εκπροσώπηση των τεχνών.
 
Ribale Wehbe - Μάριος Χαραλάμπους
Μάριος Χαραλάμπους: σολίστ και χοράρχης
Ribale Wehbe: σολίστ
Βυζαντινή χορωδία «Ασμάτων Χορός»
Χαρίκλεια Παπαγιάννη: ανάγνωση κειμένων
 
Τη βυζαντινή χορωδία απαρτίζουν οι:
Δημήτρης Παπαϊωάννου, Λούκας Παπαϊωάννου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Νικόλας Χριστοδούλου, Γιάγκος Αντωνίου, Ευαγόρας Μακρίδης, Νεόφυτος Κουής, Παύλος Δαμιανού, Νεοκλής Χρυσοστόμου, Ηρακλής Μαυρομμάτης
 
Μια ξεχωριστή μουσική μυσταγωγία στη μακραίωνη παράδοση της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας.

Δύο διεθνούς φήμης σολίστ και ερμηνευτές της βυζαντινής μουσικής η Ribale Wehbe από τον Λίβανο, η οποία σαγηνεύει το κοινό σε κάθε συναυλία της με το σπάνιο ταλέντο και τη γλυκύτατη φωνή της, και ο καταξιωμένος τενόρος Μάριος Χαραλάμπους από την Κύπρο, του οποίου το ρεπερτόριο εκτείνεται από την όπερα και το παραδοσιακό τραγούδι έως την εκκλησιαστική βυζαντινή μουσική παρουσιάζουν, μαζί με τη βυζαντινή χορωδία «Ασμάτων Χορός», ένα απάνθισμα ύμνων από τον ανεξάντλητο πλούτο της ορθόδοξης εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης.

Θα ακουστούν επίλεκτα μέλη παλαιότερων μελοποιών, όπως οι Ιωάννης Κουκουζέλης, Πέτρος Μπερεκέτης, Ιάκωβος Πρωτοψάλτης και Πέτρος Πελοποννήσιος αλλά και συνθέσεις νεότερων, όπως οι Μιχαήλ Χατζηαθανασίου, Κωνσταντίνος Πρίγγος και Νίκος Παπασάββας.
 
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 28ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος) είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή:

• στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μιχάλης Πιερής»: https://www.ucy.ac.cy/cucentre/wp-content/uploads/sites/332/2025/08/PROGRAMME-SEP-OCT-2025-grk.pdf
• στο: https://online.anyflip.com/mlhb/beeh/mobile/index.html
 
Εισιτήρια: κανονικό €10, φοιτητικό/μειωμένο €5.
Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου: €50.
Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30.
 
Για πληροφορίες και κρατήσεις:
Τηλ. 22894531-2 | Email: culture@ucy.ac.cy | FB: https://www.facebook.com/ucyculturalcentre/