Κυρ, 22 Οκτ. 2023
20:30
Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας υποδέχεται «μια φωνή αισθαντική, χωρίς σύνορα, βαθιά εκλεπτυσμένη που σαγηνεύει τον ακροατή με τη μοναδική ομορφιά της» (Bertrand Dicale - Radio France ) που με τους στίχους, τις νότες και τις μελωδίες της ενώνει λαούς και πολιτισμούς.
 
Τι και εάν έχει τη βάση της στο Παρίσι, τι  και εάν είναι μία πολίτης του κόσμου με συναυλίες παντού στον πλανήτη; Η Βάκια Σταύρου δεν ξεχνά την γενέτειρα πόλη της και τιμά το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας με την παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειά της, με τον τίτλο VAKIA. Συνοδοιπόροι της σε αυτό το μελωδικό ταξίδι, οι Κύπριοι βιρτουόζοι μουσικοί, Σωκράτης Λεπτός στην κλασική κιθάρα και Στέλιος Πίττας στο βιολοντσέλο.
 
Ο πολυαναμενόμενος δίσκος της αποτελεί το διαβατήριο για τη διεθνή αναγνώρισή της και είναι πλημμυρισμένος με αρώματα από το Περού (Mechita και το Μεξικό (Cucurrucucu Paloma), αλλά και προσωπικές συνθέσεις που σου μένουν χαραγμένες στη μνήμη σου όπως το «Δάκρυ Φυλακτό», «Που δεν σε νοιάζει», «Θαλασσινό νερό», «Sozinha», «Ange ou Diable». Από τον δίσκο δεν λείπουν και οι αισθαντικές διασκευές τραγουδιών που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, όπως «Alfonsina y el Mar» (Mercedes Sosa), «Εsperanza» (Charles Aznavour) και «In a manner of speaking» (Tuxedomoon).
 
Φωνητικά: Βάκια Σταύρου
Κλασική κιθάρα: Σωκράτης Λεπτός
Βιολοντσέλο: Στέλιος Πίττας
 
Η επόμενη παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023 είναι η παράσταση σύγχρονου χορού από τη Γαλλία «Never 21», σε χορογραφία του Smail Kanoute, στις 26 Οκτωβρίου, στις 20:30.
 
Ταυτότητα του Φεστιβάλ
Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art
Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX.
Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία
Αργυρός χορηγός: Στέγη Ωνάση, Cyprus Public Transport
Χάλκινος χορηγός: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, Deloitte Legal
Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel
 
Εισιτήρια: https://www.soldoutticketbox.com/easyconsole.cfm/page/category/cat_id/31/lang/el καταστήματα Stephanis και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).
 
ΖΩΝΗ Α (€18.00 / €15.00)
ΖΩΝΗ Β (€16.00 / €12.00)
ΖΩΝΗ Γ (€14.00 / €10.00)
ΖΩΝΗ Δ (€12.00 / €10.00)
 
Πληροφορίες: 22797979