Παρ, 13 Οκτ. 2023
20:30
Ο Έλληνας τραγουδοποιός Ευστάθιος Δράκος, γνωστός από τη συνεργασία του με τη Δήμητρα Γαλάνη στο άλμπουμ «Το βαλς των χαμένων μετά», από το οποίο ξεχώρισε το τραγούδι «Εκδρομή», παρουσιάζει αποκλειστικά στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023, τη νέα του δουλειά με τίτλο «ΦLΕVΑ». Στόχος του ο προσδιορισμός μιας κοινής πολιτιστικής Φλέβας που ακροβατεί ανάμεσα στον κλασικό ελληνικό ήχο και τη μαγεία του πειραματισμού.
 
Όπως τονίζει ο ίδιος: «Η μουσική είναι μάλλον ο πιο άμεσος τρόπος για να μπορέσει κανείς να βιώσει ιστορίες του παρελθόντος σαν να αποτελούν δικές του προσωπικές εμπειρίες. Μέσα από μελωδικές γραμμές και ρυθμικά μοτίβα που είναι εντυπωμένα στο DNA μας ως άνθρωποι της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολής, θα ταλαντευτούμε παρέα ανάμεσα στον ρομαντισμό και την κυνικότητα της ζωής, ανάμεσα στην απόλυτη ηρεμία και την απόγνωση, ανάμεσα στην ουσία και τη ματαιότητα».
 
Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής θα παρουσιάσει αναπάντεχες διασκευές σε έργα των σπουδαιότερων σύγχρονων και όχι μόνο Ελλήνων συνθετών, καθώς και κυκλοφορημένα και ανέκδοτα τραγούδια του ιδίου από τη συνεργασία του με τη Δήμητρα Γαλάνη και τους Minor Project. «Αρωγοί μας», επισημαίνει ο Ευστάθιος Δράκος, «η παντοτινή σοφία επιλεγμένων λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών («Πρέζα όταν πιεις», 1934), αλλά και παραδοσιακών αφηγήσεων «Αρμενάκι» (παραδοσιακό Νάξου), «Τζιβαέρι» (παραδοσιακό Λέρου) και άλλα». Το πρόγραμμα της συναυλίας  στο ΔΦΛ, στις 13 Οκτωβρίου 2023, στις 20:30, περιλαμβάνει επίσης, σύγχρονα τραγούδια όπως, «Τυχερό Αστέρι» (Κωνσταντίνος Βήτα), «Οδός Ονείρων» (Μάνος Χατζιδάκις), «Ασημένια Σφήκα» (Υπόγεια Ρεύματα), «Επέστρεφε» (πρωτότυπο μελοποιημένο ποίημα του Κ.Π.Καβάφη) και «Τόσα καλοκαίρια» (Μίμης Πλέσσας).
 
Πιάνο/φωνή: Ευστάθιος Δράκος
Κρουστά/ τύμπανα: Αλέξανδρος Μπαλτάς
Ηλεκτρική κιθάρα: Μηνάς Λιάκος
Ηλεκτρικό μπάσο: Γιώργος Κολοκυθάς
Φωνητικά: Μαρία Καρέτσου
 
Εισιτήρια: https://www.soldoutticketbox.com/easyconsole.cfm/page/category/cat_id/31/lang/el καταστήματα Stephanis και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).
 
ΖΩΝΗ A: €18
ΖΩΝΗ B: €16
ΖΩΝΗ Γ: €14
ΖΩΝΗ Δ: €12
 
Πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).