Τετ, 29 Νοε. 2023
20:30
Η μουσική κολεκτίβα, που γεννήθηκε την άνοιξη του 2022 στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, αποτελείται από οκτώ καλλιτέχνες και μουσικούς από τις δύο μεγαλύτερες κοινότητες της Κύπρου. Σε συνεργασία με το Σπίτι της Συνεργασίας και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του προγράμματος «United by Sound», Λευτέρη Μουμτζή, το γκρουπ ως μέσο μουσικής αυτο-ανακάλυψης και πειραματισμού, αντλεί από τη μουσική πορεία και καριέρα του κάθε μέλους.
 
Οι Island Seeds φέρνουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στις 20:30, το πολυαναμενόμενο πρώτο τους άλμπουμ τους, «Beginnings», που αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι που ξεκίνησε με το πρώτο single τους «Stray Cat» (αδέσποτη γάτα). Οι στίχοι του τραγουδιού εξιστορούν με χιούμορ τις περιπέτειες μιας αδέσποτης γάτας στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας και περιλαμβάνει ονόματα, δρόμους και κτίρια από τον τόπο γέννησης του γκρουπ.  Κατεξοχήν κυπριακό και συνάμα αβίαστα εξωστρεφές το «Stray Cat», αλλά και ολόκληρο το άλμπουμ, αποτελεί μια ελπιδοφόρα προσωπική ματιά που συνδυάζει μελωδικά το χιούμορ και την ειρωνεία.
 
Με σημείο εκκίνησης τους τις μελωδίες της soul μουσικής και ψυχεδελικούς ρυθμούς, καθώς και στίχους που εμπνέονται από τη ζωή τους στην Κύπρο, οι Island Seeds και ο «Mediterranean Soul» ήχος τους αποτελούν μια φρέσκια προοπτική στη μουσική σκηνή του νησιού που αποδεικνύει έμπρακτα τις αρετές της δημιουργικής συνύπαρξης.
 
Τη βραδιά θα ανοίξει η καλλιτέχνης Nama Dama, με τραγούδια της που συνδυάζουν live looping και αφήγηση.
 
Κιθάρα, φωνητικά: Alexis Sunder
Φωνητικά: Ezgi Akgürgen 
Φλάουτο, φωνητικά: Cemre Arca
Ηλεκτρική κιθάρα: Αλεξάνδρα Αστραίου Καρύδη, Αλέξανδρος Κωμοδρόμος
Ηλεκτρικό μπάσο: Arman Tatlicioglu
Τύμπανα: Ulaş Öğüç
Πλήκτρα: Οδυσσέας Βλάμης
 
Εισιτήρια: http://bit.ly/NIF2023_tickets Καταστήματα Stephanis και το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).
 
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
 
ΖΩΝΗ Α (€18.00 / €15.00)
ΖΩΝΗ Β (€16.00 / €12.00)
ΖΩΝΗ Γ (€14.00 / €10.00)
ΖΩΝΗ Δ (€12.00 / €10.00)
 
Για πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).
 
Ταυτότητα του Φεστιβάλ
Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art
Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX.
Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία
Αργυρός χορηγός: Στέγη Ωνάση, Cyprus Public Transport
Χάλκινος χορηγός: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, Deloitte Legal
Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel
 
Festival espresso bar powered by Nespresso.