Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΔΡΑΚΟΣ του Γιώργου Χατζιηπιερή

Παρ, 29 Δεκ. 2023
16:00
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Μετά από 5 δίσκους, 200 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube και τεράστια αποδοχή σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Τεμπέλης Δράκος κι ο δημιουργός του Γιώργος Χατζηπιερής, που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν γενιές ολόκληρες παιδιών, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022. Μετά τις sold-out παραστάσεις τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιστρέφουν στη Λευκωσία μαζί με ένα επιτελείο από εξαίρετους τραγουδιστές, μουσικούς και συνεργάτες.
 
Μια μουσική παράσταση, που μόνο ένας σκηνοθέτης όπως ο Κωνσταντίνου Ρήγος μπορεί να συνθέσει, με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου, Φοίβο Δεληβοριά, Ρένα Μόρφη, Γιάννη Διονυσίου και πολλές χαρούμενες παιδικές φωνές.  Το πολυθέαμα για όλες τις ηλικίες θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Τεμπέλη Δράκου: Το Σκουλουκούιν, η Γιαταπάτα, το Ελεφαντάκι, τα Δέκα Καβουράκια, ο Κόκορας, ο Παγωτατζής, η Αλεπού, το Δέντρο και πολλές άλλες.
 
Στη σκηνή θα ζωντανέψει ο κόσμος του Τεμπέλη Δράκου: η μαγεία, το χιούμορ, οι ανατροπές, τα χρώματα, η χαρά και η συγκίνηση με ποιότητα και σεβασμό προς το κοινό.  Σας προσκαλούμε λοιπόν σε αυτή τη γιορτή, για να μοιραστούμε μια μοναδική εμπειρία, μικροί και μεγάλοι.
 
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Παραγωγή: O Τεμπέλης Δράκος Λτδ
Συνεργάτης Σκηνογράφος: Ζήσης Παπαμίχος
Συνεργάτης Ενδυματολόγος: Αγγελική Μάτση
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης
Στίχοι Μουσική: Γιώργος Χατζηπιερής
Ενορχηστρώσεις: Μάριος Τακούσιης - Γιαννης Παπαζαχαριάκης
Τραγουδούν: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Ρένα Μόρφη, Γιάννης Διονυσίου και  η παιδική χορωδία «Μουσικοί Ορίζοντες» της Ανθής Παπαφιλίππου  και του Δήμου Λευκωσίας.
Μουσικοί: Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Μάριος Τακούσιης (πιάνο), Εύρος Βοσκαρίδης (βιολί), Αλέξης Πογρεβνόης (κλαρίνο), Μιχάλης Καρανίκος (τρομπόνι), Ελισάβετ Καφετζή (φλάουτο), Δημήτρης Αγγελάκης (μελωδικά κρουστά), Βαγγέλης Καρίπης (ρυθμικά κρουστά), Νίκος Σαμαράς (νυκτά έγχορδα, τρομπέτα)
Ηθοποιοί - χορευτές: Φωτεινή Μουχτούρη, Νίκος Γονίδης
Επιμέλεια Παραγωγής: Γιώργος Χατζηπιερής
Διεύθυνση παραγωγής: Alex Elsabag
 
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 27-29/12/2023, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (Διάρκεια: 75’).
 
Ταυτότητα του Φεστιβάλ Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX. Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία Αργυρός χορηγός: Στέγη Ωνάση, Cyprus Public Transport Χάλκινος χορηγός: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, Deloitte Legal Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel
 
Festival espresso bar powered by Nespresso.