Τετ, 21 Φεβ. 2024
19:00
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Ανοικτή συζήτηση με την καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δρα Μαίρη Ρούσσου και τον συνθέτη Γιώργο Κ. Παπαγεωργίου.

Με αφορμή την παρουσίαση του μουσικού έργου «Τα άνθη του κακού» σε μουσική σύνθεση του Γιώργου Κ. Παπαγεωργίου και στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνδιοργανώνεται ανοικτή συζήτηση με το κοινό.
Η Δρ Μαίρη Ρούσσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ελληνο-γαλλικής Σχολής Μοναχών Ουρσουλινών και πτυχιούχος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ στην Αγγλία, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MPhil), από το τμήμα Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών το 1990 και τον τίτλο του διδάκτορα (PhD), από το τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου, το 2001.

Διδάσκει Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2008. Υπήρξε επιστημονική συνεργάτις στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ιστορίας της Τέχνης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λεμεσό, όπου έδωσε διαλέξεις και δίδαξε μεταπτυχιακά σεμινάρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα της περιλαμβάνουν την ταξιδιωτική γραμματεία, συγκριτική φιλολογία, θεωρία της λογοτεχνίας, ιστορία των ιδεών, ποίηση και πεζογραφία του 19ου και του 20ου αιώνα, τις σχέσεις μεταξύ λογοτεχνίας και εικαστικών τεχνών.
 
Είσοδος ελεύθερη.

Ταυτότητα του Φεστιβάλ Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λευκωσίας και η Nicosia For Art, και αποτελεί μέρος των δράσεων της Λευκωσίας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX. Αργυρός χορηγός φεστιβάλ: Cyprus Public Transport Χάλκινος χορηγός φεστιβάλ: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, Deloitte Legal Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel