Ανάπλαση Πυρήνα Καϊμακλίου

Χρηματοδότηση: Το  Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Πολιτικής, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας. Προγραμματική Περίοδος 2007 - 2013
Το Καϊμακλί και ο παραδοσιακός πυρήνας του, πέρασαν από την περίοδο της φθοράς και εγκατάλειψης, συνεπεία της τουρκικής εισβολής και της γειτνίασης του με την πράσινη γραμμή, στην περίοδο της αναγεννήσεως, με τις γειτονιές του να γεμίζουν ξανά με τα γέλια των παιδιών και το παιγνίδι τους και να εντάσσονται στις περιηγήσεις των τουριστικών πρακτόρων, καθώς τα κτίσματα του παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η αναζωογόνηση του παραδοσιακού πυρήνα του Καϊμακλιού, η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής του πυρήνα, η παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες και η προσέλκυση κατοίκων στην περιοχή.

Οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί του έργου εξήγησαν τις φάσεις των εργασιών και τις διευθετήσεις που έγιναν για τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) και τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 με στόχο την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών στο Δήμο Λευκωσίας.


 

Άλλα Έργα

Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης Ομήρου

Στόχος του έργου: Η βελτίωση της προσβασιμότητας από και προς το...

Περισσότερα
Βελτιωτικά έργα, σωστή κατασκευή δρόμων και...

Η σωστή κατασκευή δρόμων, πεζοδρομίων σε συνδυασμό με την κατασκευή...

Περισσότερα
Φοιτητικά Δωμάτια στην οδό Αριστείδου

Πρόκειται για αυτόνομα φοιτητικά δωμάτια/ διαμερίσματα, με ξεχωριστό...

Περισσότερα
Έργα στο Καϊμακλί

Με πρόγραμμα και συνέπεια συνεχίζουμε μαζί την πρόοδο του Καϊμακλίου.

Περισσότερα