Δήμος Λευκωσίας - Ανάπλαση Μάρκου Δράκου

Ανάπλαση Μάρκου Δράκου

Ο ΔΗΜΟΣ / Αναπτυξιακά Έργα / Ολοκληρωμένα / Ανάπλαση Μάρκου Δράκου
Η ανάπλαση και βελτίωση της λεωφόρου είχε συνολικό κόστος 1 εκατομμύριο ευρώ και ολοκληρώθηκε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε προγραμματιστεί. Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αναζωογόνησης των Περιοχών της Πράσινης Γραμμής και χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας ενώ η εκπόνηση των σχεδίων και η επίβλεψη του έγινε από το Ενιαίο Ρυθμιστικό Σχέδιο Λευκωσίας.
Σύμφωνα με το Δήμο Λευκωσίας, ο κύριος στόχος για αναβάθμιση της περιοχής και η αναζωογόνηση μιας ξεχασμένης λεωφόρου, με πεζοδρόμια σε κακή κατάσταση, με ανεπαρκή οδικό φωτισμό και με έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, επιτεύχθηκε.

Συγκεκριμένα ανακατασκευάστηκε η λεωφόρος και ο παράλληλος δρόμος σε συνολικό μήκος 640 μέτρα, υπογειοποιήθηκαν τα δίκτυα της ΑΗΚ, CYTA και του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, κατασκευάστηκαν οχετοί, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομος παράλληλα με το ενετικό τείχος, διαβάσεις πεζών, κόλποι στάθμευσης οχημάτων , εγκαταστάθηκε νέος οδικός φωτισμός και δημιουργήθηκαν ανθώνες προς που ενίσχυση του πρασίνου και παρεμπόδιση της παράνομης στάθμευσης.

Άλλα Έργα

Ανάπλαση Μάρκου Δράκου

Σύμφωνα με το Δήμο Λευκωσίας, ο κύριος στόχος για αναβάθμιση της...

Περισσότερα
Ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου...

Το Έργο στοχεύει στη μετατροπή του σε χώρο προσβάσιμο, ελκυστικό...

Περισσότερα
Αναβάθμιση Λεωφόρου Καλλιπόλεως

Ο Δήμος Λευκωσίας σε συντονισμό τόσο με το Τμήμα Δημοσίων Έργων του...

Περισσότερα
Αγορά Αγίου Αντωνίου

Τέλος λοιπόν στα στενάχωρα και άβολα σημεία πώλησης προϊόντων, την...

Περισσότερα