Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης Ομήρου

Ο ΔΗΜΟΣ / Αναπτυξιακά Έργα / Έργα που έχουν ολοκληρωθεί / Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης Ομήρου
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας. Προγραμματική περίοδος 2014 - 2020.
Στόχος του έργου: Η βελτίωση της προσβασιμότητας από και προς το Ιστορικό Κέντρο της πόλης και η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας της Εντός των Τειχών πόλης.

Το έργο αφορά την κατασκευή διώροφου υπόγειου υποστηρικτικού χώρου στάθμευσης για 147 οχήματα (εκ των οποίων οι 8 θέσεις για οχήματα ΑμεΑ) κάτω από τη λεωφόρο Ομήρου στο τμήμα μεταξύ της Πλατείας Σολωμού και της λεωφόρου Ευαγόρου. Η πρόσβαση των χώρων γίνεται με ράμπες πρόσβασης από τη λεωφόρο Ομήρου.

Πέραν από το χώρο στάθμευσης έχουν κατασκευαστεί δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της Τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) καθώς και κλιμακοστάσιο και δυο ανελκυστήρες που να συνδέουν το χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο, για τα οποία έχουν γίνουν όλες οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο του έργου η λεωφόρος Ομήρου έχει διαπλατυνθεί και κατασκευαστεί νέα πεζοδρόμια, νέο οδόστρωμα, τοποθετήθηκε νέος οδικός εξοπλισμός / φωτισμός και έγινε σήμανση.

O πρωτοποριακός για τα κυπριακά δεδομένα Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης Ομήρου και η αναβάθμιση τμήματος της λεωφόρου Ομήρου (τρίγωνο Ομήρου - Ευαγόρου - Αναστασίου Γ’ Λεβέντη) εγκαινιάστηκαν την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο.


Άλλα Έργα

Πεζόδρομος - Ποδηλατόδρομος στον Πεδιαίο Ποταμό...

Ο Πεζόδρομος - Ποδηλατόδρομος στον Πεδιαίο Ποταμό είναι ο μεγαλύτερος...

Περισσότερα
Ανάπλαση Πλατείας Ελευθερίας

Πλατεία Ελευθερίας: Στο σημείο που βρίσκεται η πλατεία Ελευθερίας έγινε...

Περισσότερα
Ανάπλαση Περιοχής Παλιού Δημαρχείου

Η Ανάπλαση της περιοχής του Παλιού Δημαρχείου στοχεύει στην αναζωογόνηση...

Περισσότερα
Αναβάθμιση του περιβάλλοντος των Πεζοδρόμων του...

Στο πλαίσιο της διαχρονικής πολιτικής του Δήμου Λευκωσίας για στήριξη...

Περισσότερα