Ανάπλαση της Λεωφόρου Μάρκου Δράκου

Ο ΔΗΜΟΣ / Έργα / Άλλα Έργα / Ανάπλαση της Λεωφόρου Μάρκου Δράκου
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Αναζωογόνησης Περιοχών κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής και το Δήμο Λευκωσίας.  
Κύριος στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του οδικού άξονα που ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο της οδού Κινύρα στην Πύλη Πάφου μέχρι το φυλάκιο ελέγχου της Αστυνομίας στη λεωφόρο Μάρκου Δράκου στην ενορία Αγίου Ανδρέα, καθώς επίσης και η αναζωογόνηση της περιοχής, περιοχή που εφάπτεται της πράσινης γραμμής.

Συγκεκριμένα, ανακατασκευάστηκε η λεωφόρος και ο παράλληλος δρόμος της, συνολικού μήκους πέραν των  650 μέτρων, υπογειοποιήθηκαν τα δίκτυα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, κατασκευάστηκαν οχετοί ομβρίων υδάτων, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομος παράλληλα με το ενετικό τείχος, διαβάσεις πεζών, κόλποι στάθμευσης οχημάτων, εγκαταστάθηκε νέος οδικός φωτισμός, διαμορφώθηκε ελεγχόμενος χώρος στάθμευσης και δημιουργήθηκαν ανθώνες προς ενίσχυση του πρασίνου και παρεμπόδιση της παράνομης στάθμευσης.

Η ανάπλαση και βελτίωση της λεωφόρου Μάρκου Δράκου είχε συνολικό κόστος 1 εκατομμύριο ευρώ και ολοκληρώθηκε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε προγραμματιστεί.

Η εκπόνηση των σχεδίων και η επίβλεψη του έγινε από το Ενιαίο Ρυθμιστικό Σχέδιο Λευκωσίας.   

Άλλα Έργα

Αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου

Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας μετά την ολοκληρωμένη συνολική ανακαίνιση...

Περισσότερα
Αντιπλημμυρικά έργα στην παλιά πόλη

Στο πλαίσιο των διεξαγωγής διαφόρων αντιπλημμυρικών έργων που...

Περισσότερα
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και Εκδηλώσεων του...

Η νέα αίθουσα Συνεδριάσεων και Εκδηλώσεων αποτελεί μέρος του κτηριακού...

Περισσότερα
Ανάπλαση της Λεωφόρου Μάρκου Δράκου

Κύριος στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του οδικού άξονα που ξεκινά...

Περισσότερα