Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Λευκωσίας

Ο ΔΗΜΟΣ / Έργα / Άλλα Έργα / Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Λευκωσίας
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Αναζωογόνησης περιοχών κατά μήκος της πράσινης γραμμής και το Δήμο Λευκωσίας. 
Η νέα αίθουσα Συνεδριάσεων και Εκδηλώσεων αποτελεί μέρος του κτηριακού συγκροτήματος του Νέου Δημαρχείου Λευκωσίας. Η εκπόνηση των αρχιτεκτονικών και άλλων μελετών για όλα τα κτήρια του Νέου Δημαρχείου, έγινε από το γραφείο irwinkritioti.architecture μετά από προκήρυξη ανοικτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού το 1996. Το συνολικό έργο συγχρηματοδοτείται από τον Δήμο Λευκωσίας και τον Κρατικό Προϋπολογισμό μέσω του Σχεδίου Αναζωογόνησης των περιοχών πράσινης γραμμής.
 
Βασική λειτουργία του είναι η φιλοξενία των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και άλλων εκδηλώσεων. Στο χαμηλό επίπεδο του κτηρίου, η κύρια αίθουσα συνεδριάσεων συνυπάρχει με τις αρχαιότητες, οι οποίες ανευρέθηκαν με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του Συγκροτήματος, το 2002. Στο ίδιο επίπεδο είναι εγκατεστημένο το μηχανοστάσιο, ενώ στο ισόγειο είναι ο χώρος υποδοχής.
 
Η αίθουσα περιλαμβάνει 114 θέσεις καθημένων σε κερκίδες, 10 θέσεις καθημένων υπηρεσιακών στην 1η σειρά και οκτώ θέσεις για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ). Επίσης, 34 θέσεις σε – κυκλικού σχήματος - τραπέζι συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και 132 θέσεις καθημένων σε πλατεία (με αφαίρεση του κυκλικού τραπεζιού).
Σε περίπτωση διοργάνωσης σεμιναρίου ή άλλης εκδήλωσης – με δεδομένο ότι απομακρύνεται το κυκλικό τραπέζι συνεδριάσεωντου Δημοτικού Συμβουλίου – η αίθουσα θα μπορεί να φιλοξενεί 264 καθήμενους, συμπεριλαμβανομένων και των οκτώ ατόμων ΑμεΑ.
 
Η ανέγερση της αίθουσας, έγινε σε δύο κατασκευαστικές φάσεις.
Η πρώτη φάση διενεργήθηκε από τον εργολάβο Lois Builders Ltd, με κόστος περίπου €700.000,00 + ΦΠΑ.
Η δεύτερη φάση και ολοκλήρωσή της έγινε την περίοδο 2021-2023, από τον εργολάβο Iacovou Brothers (Constructions) Ltd, με κόστος €3.500.000,00 + ΦΠΑ. Οι εργασίες συμπλήρωσης αφορούσαν εργασίες υαλοπετασμάτων για το εξωτερικό κέλυφος του κτηρίου, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, εγκατάσταση σταθερών καθισμάτων, εσωτερικές ξύλινες επενδύσεις και την κατασκευή στοιχείων σκίασης του κτηρίου.
 
Η αίθουσα παραδόθηκε για χρήση στις αρχές του 2023 και το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Αναζωογόνησης περιοχών κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής και το Δήμο Λευκωσίας.
 
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Ιωάννου στις 29 Νοεμβρίου 2023.


Άλλα Έργα

Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης Ομήρου

Στόχος του έργου: Η βελτίωση της προσβασιμότητας από και προς το...

Περισσότερα
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και Εκδηλώσεων του...

Η νέα αίθουσα Συνεδριάσεων και Εκδηλώσεων αποτελεί μέρος του κτηριακού...

Περισσότερα
Αγορά Αγίου Αντωνίου

Με το έργο της ανάπλασης η Δημοτική Αγορά του Αγίου Αντωνίου...

Περισσότερα
Αποκατάσταση του κτηρίου πρώην «ΕΚΑΤΕ»

Το κτήριο είναι διατηρητέο, μέρος του συγκροτήματος του Νέου Δημαρχείου,...

Περισσότερα