Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας: «Συμβουλευτικό Κέντρο»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας: «Συμβουλευτικό Κέντρο»
Δευ, 02 Φεβ. 2015 08:00
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στα πλαίσια του προγράμματος  «Συμβουλευτικό Κέντρο»  ανακοινώνουν...

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

 
1) «Η  διαπαιδαγώγηση των παιδιών μακριά από στερεότυπα φύλου: Βοηθώντας τα παιδιά μας να φτάσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους»
Κατά την 2ωρη διάλεξη θα εξετασθούν θέματα όπως: Πώς διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας με βάση το φύλο τους; Δίνουμε τις ίδιες «ελευθερίες» και ευκαιρίες τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια; Πώς μπορούμε να χειριστούμε ένα παιδί που έχει κλίση σε δραστηριότητες θεωρητικά ακατάλληλες για το φύλο του; Που και πως ξεκινούν οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα με βάση το φύλο; Πώς μπορούν τα πιο πάνω να αλλάξουν; Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς γι’ αυτό; Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών μέχρι 17 ετών και φιλοδοξεί να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε αυτά και άλλα συναφή ερωτήματα, μέσα από διάλογο και με βάση έγκυρα επιστημονικά δεδομένα. Η διάλεξη υλοποιείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Δράσεις για μείωση του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών», του οποίου δικαιούχος είναι το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Ομιλήτρια: Σουζάνα Παύλου, Διευθύντρια Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015, 18:00-20:00
 
2) «Πώς να μεγαλώσετε ένα ανθεκτικό παιδί!»
Κάποια παιδιά είναι από τη φύση τους ανθεκτικά μια και η ιδιοσυγκρασία τους τα βοηθά να είναι γνωστικά και ψυχολογικά πιο δυναμικά. Αυτά τα παιδιά είναι εύκολο να τα εντοπίσουμε. Μπορούν εύκολα να επανέλθουν μετά από μια αναποδιά ή μια απογοήτευση. Παρόλα αυτά, δεν έχουν όλα τα παιδιά  αυτή την έμφυτη ανθεκτικότητα. Τα καλά νέα είναι ότι τα ερευνητικά ευρήματα μας δείχνουν ότι η ανθεκτικότητα είναι μια δεξιότητα που μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί, ειδικά όταν οι ίδιοι οι γονείς είναι ανθεκτικοί αλλά και όταν ακολουθούν τις κατάλληλες τακτικές κατά την ανατροφή των παιδιών τους.   
Στόχος της ομιλίας είναι να παρουσιαστεί η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξή της στα παιδιά μέσα από συγκεκριμένες τακτικές ανατροφής.
 
Ομιλήτρια: Άντρη Αναστασίου, Εγγεγραμμένη Σχολική Ψυχολόγος και Μαρία Κατσιάρη, Εκπαιδευόμενη Σχολική Ψυχολόγος
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015, 18:30-20:00
 
3) «LOVIN ACTION»
Η ομιλία εισάγει τους συμμετέχοντες στην πιο πάνω έννοια, της αγάπης ως δράση, διευρύνοντας την προοπτική τους για την αγάπη και τρόπους έκφρασης της, σε δύσκολους καιρούς για έκφραση συναισθημάτων όπως είναι η αγάπη. Γίνεται εισαγωγή μιας νέας πρακτικής επιλογής αλλά και αντίληψης στην καθημερινή μας ζωή. Η ομιλία στηρίζεται ταυτόχρονα  στην πνευματική όσο και στην επιστημονική προσέγγιση διαφόρων θεμάτων που οδηγούν στην αγάπη ως τρόπο ύπαρξης και ζωής. Γίνεται χρήση εικόνων κατά τη διάρκεια της ομιλίας που βοηθούν στην κατανόηση των εννοιών και θα ακολουθήσει χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση. Η ομιλία απευθύνεται σε ενήλικες και ανήλικους που ενδιαφέρονται.
 
Ομιλήτρια: Έύη Χαράκη Μαχαιρά, Νομικός (LLB Hons), Εικαστικός (OCA UK), Reiki Practitioner
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, 18:30-20:00
ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
 
1) «Διαχείριση σχέσεων στον εργασιακό χώρο» - Ομάδα 16 ατόμων κλειστού τύπου
Η εργασία μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας σήμερα. Συνήθως περνούμε ένα μεγάλο χρονικό μέρος της ημέρας μας στον εργασιακό χώρο και οι σχέσεις που δημιουργούνται εκεί μας επηρεάζουν καθημερινά. Άλλοι μπορεί να έχουν θετικές εμπειρίες ενώ άλλοι μπορεί να δυσκολεύονται ή ακόμα και να καταπιέζονται λόγω αυτών των σχέσεων κάτι που καταντά δυσλειτουργικό. Οι κακές σχέσεις στον εργασιακό χώρο μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματική ένταση που μπορεί να έχει ως συνέπεια οργανικές, πνευματικές και ψυχικές εκδηλώσεις, καθώς και μειωμένη εργασιακή απόδοση. Τα βιωματικά εργαστήρια απευθύνονται σε εργαζόμενους κάθε επιπέδου (υφιστάμενους, προϊσταμένους κοκ) που θέλουν να διδαχτούν τρόπους για να διαχειρίζονται καλύτερα τις εργασιακές του σχέσεις.
 
Συναντήσεις: 9, 16/2 και 2, 9, 16, 23/3, 18:00-19:30 (συνεχόμενες συναντήσεις)
Εκπαιδεύτρια: Κωνσταντίνα Χρίστου, Ψυχολόγος-Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια
 
2) «Ενισχύοντας την Γυναικεία Δυνατότητα» - Ομάδα 20 ατόμων κλειστού τύπου
Θα ήθελες να αποκτήσεις δεξιότητες ενδυνάμωσης του εαυτού σου; Να χειρίζεσαι τα συναισθήματά σου και να ενισχυθείς ψυχολογικά; Μέσα από αυτό το βιωματικό εργαστήριο θα ανταλλάξουμε ιδέες και τρόπους χειρισμού θεμάτων, που μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε την αξία μας και τις δυνατότητές μας. Θα βελτιώσουμε την αυτοεικόνα και αυτοπεποίθησή μας δημιουργώντας ή διαμορφώνοντας σχέσεις που χαρακτηρίζονται από σεβασμό, δυναμισμό και διεκδικητικότητα. Ολοκληρώνοντας την διαδικασία, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να βιώσουν την καθημερινότητα με μια ενδυναμωμένη αίσθηση του εαυτού.
 
Συναντήσεις: 10, 17, 24/2 και 3, 10, 17/3, 18:30-20:00 (συνεχόμενες συναντήσεις)                                             
Εκπαιδεύτριες: Παναγιώτα Σώσιηλου, Ψυχολόγος και Άντρια Ανδρέου, Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
 
3) «Η διαχείριση του θυμού ως μέσο προώθησης της ισότητας και πρόληψη της βίας κατά των γυναικών»  Νέοι άνδρες από 18–30 χρονών
Απώτεροι στόχοι μέσα από την πραγματοποίηση του βιωματικού εργαστηρίου είναι η διαμόρφωση των αντιλήψεων και στάσεων των νέων για τα έμφυλα στερεότυπα και τη βία καθώς και η διαμόρφωση του βαθμού  ανοχής τους προς αυτά μέσα από την παροχή  νέων δυνατοτήτων να αποκτήσουν την αναγκαία κατανόηση και τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να αμφισβητούν τις επιζήμιες στάσεις που συμβάλλουν ευθέως στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου η έμφυλη βία είναι όχι απλώς πιθανή αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να γίνεται και ανεκτή ή ακόμα και να επιδοκιμάζεται.
 
Συνάντηση: 13/2/2015, 17:30-20:30
Εκπαιδεύτριες: Yπ. Δρα  Άντρη Ανδρονίκου, Κοινωνική Λειτουργός και
                            Δέσποινα Κουμή, Μαρίνα Καραγιάννη Κοινωνικοί Λειτουργοί
 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν
 «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας»,Αγ. Ανδρέα 7, 1040 Λευκωσία
Συμμετοχές: 22797864, 22797870 email: polidinamo2@nicosiamunicipality.org.cy
Θα παρέχεται δωρεάν φύλαξη παιδιών ηλικίας άνω των 5 ετών μετά από συνεννόηση
Αριθμός θέσεων περιορισμένος
 
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας