Διάλεξη της Τετάρτης: ΕΜΣΤ για όλους - Εκπαιδευτικά, Κοινωνικά, Θεραπευτικά προγράμματα του Εθνικού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Φεβρουάριος / Διάλεξη της Τετάρτης: ΕΜΣΤ για όλους - Εκπαιδευτικά, Κοινωνικά, Θεραπευτικά προγράμματα του Εθνικού
Τετ, 01 Φεβ. 2023
19:30
Λεβέντειος Πινακοθήκη
Η Λεβέντειος Πινακοθήκη ορίζει σαν στόχο για τη νέα χρονιά να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της Τέχνης στη ψυχική υγεία και τα μοναδικά οφέλη που μπορεί να μπορεί να προσφέρει σε τομείς και κοινωνικές ομάδες που μέχρι τώρα δεν έχουμε αναλογιστεί.

Ο θεσμός των Διαλέξεων της Τετάρτης αρχίζει για τη νέα χρονιά την 1η Φεβρουαρίου 2023 με τη διάλεξη ΕΜΣΤ για όλους – Εκπαιδευτικά, Κοινωνικά, Θεραπευτικά προγράμματα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης από την Ελισάβετ Ιωαννίδη, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης – Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στην Αθήνα.

Τα μουσεία αποτελούν ένα από τα κατεξοχήν κοινωνικά πεδία μάθησης, όπου δημιουργικές ιδέες, συναισθήματα και σχέσεις -τόσο μεταξύ των ανθρώπων όσο και μεταξύ ανθρώπων και αντικειμένων- βρίσκουν χώρο έκφρασης και ανάπτυξης. Το σύγχρονο μουσείο είναι πολυδιάστατο ως προς τον τρόπο προσέγγισης του κοινού, με βασική επιδίωξη την προσφορά μιας πολυαισθητηριακής γνωστικής εμπειρίας κατά την οποία ο επισκέπτης κατέχει πρωταγωνιστικό και βαθύτατα ενεργό ρόλο. Πώς το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα σχεδιάζει τα προγράμματά του; Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από αυτά; Σε μια εποχή κοινωνικών, δημογραφικών και άλλων αλλαγών, πώς ανταποκρίνεται στον εκπαιδευτικό και κοινωνικό του ρόλο; Αυτά είναι κάποια από τα ζητήματα που θα συζητηθούν μέσα από παραδείγματα προγραμμάτων στη διάλεξη.

Ημερομηνία: 01.02 2023
Ώρα: 19:30

Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητες έως τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου: 22668838 / rsvp@leventisgallery.org.
Οι πόρτες θα κλείσουν στις 19:40.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας.

Η διάλεξη θα δοθεί στην ελληνική | Διάρκεια 1 ώρα

Είσοδος ελεύθερη.