Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Ιούνιος / Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»
Σαβ, 24 Ιουν. 2023
20:00
Ο αγαπημένος θεσμός που εστιάζει στις εναλλακτικές όψεις του διεθνούς κινηματογράφου, επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι.

Το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου», ο αγαπημένος θεσμός που εστιάζει στην παρουσίαση ερευνητικών, καινοτόμων, εναλλακτικών όψεων του διεθνούς κινηματογράφου, επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι, μεταξύ 19 και 25 Ιουνίου 2023, στη φιλόξενη, εσωτερική αυλή του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στην παλιά Λευκωσία (παρά την Πύλη Αμμοχώστου).

Πέρα από τις μορφολογικές αναζητήσεις, το Φεστιβάλ στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό της κινηματογραφοφιλίας στην πιο πολυδιάστατη μορφή της, αφού προτείνει και φέτος ένα μοναδικό πρόγραμμα που έχει σαν βάση τη μύηση του θεατή σε ένα κόσμο που γεννιέται μέσα από την ανατροπή και τον πειραματισμό.
 
Το Φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία του Τμήματος Νεότερου & Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Brave New Culture.

Το Φεστιβάλ είναι φέτος αφιερωμένο σε έναν κορυφαίο δημιουργό του κινηματογράφου και πρωτοπόρο της «νουβέλ βαγκ», τον Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο οποίος απεβίωσε τη χρονιά που μας πέρασε σε ηλικία 91 ετών. Με ταινίες ορόσημα που αποσταθεροποίησαν το παγκόσμιο κινηματογραφικό κατεστημένο, ένα μεγάλο μέρος του φετινού προγράμματος αποτίνει φόρο τιμής στον σπουδαίο αυτό δημιουργό.
 
24 Ιουνίου 2023
 
Cinema (Re)Load: Κινηματογραφικές Μινιατούρες Ι / Cinema (Re)Load: Cine-Minimal I
 
Μια επιλογή από ταινίες πολύ μικρής διάρκειας με θέμα το κινηματογράφο: το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του. / A selection of short films dealing with the subject of cinema: its past, present and future.
 
Ταινίες των Claire Denis, Pietro Marcello, Shirin Neshat / Films by Claire Denis, Pietro Marcello, Shirin Neshat
 
Εισαγωγή από τον Δημήτρη Μπάμπα / Introduction by Dimitri Bampas
 
Ξανά (βλέποντας) Γκοντάρ / Oh! (Re)voir Jean-Luc
 
Ιστορία (ίες) του Σινεμά/ Histoire(s) du Cinéma 4(b): Τα Σημάδια Ανάμεσά μας / Les Signes Parmi Nous / The Signs Among Us (38')
 
Εισαγωγή από τους Δημήτρη Μπάμπα και Δώρο Δημητρίου / Introduction by Dimitri Bampas and Doros Demetriou
 
Andrea Arnold: Το Τέρας της Φτώχειας στον Νεροχύτη της Κουζίνας / Andrea Arnold: The Monster of Deprivation Lies in the Kitchen Sink
 
Red Road
2006 / 113'
 
Εισαγωγή από την Χριστιάνα Ιωάννου / Introduction by Christiana Ioannou
 
Γενικές Πληροφορίες
  • Ώρα έναρξης προβολών: 20.00
  • Χώρος: Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, Λευκωσία
  • Διεύνθυνση: Αμμοχώστου 55 - 59, Λευκωσία
  • Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
  • Όλες οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99 407856 ή στο Facebook, στη σελίδα Images & Views of Alternative Cinema Film Festival και στην νεοσύστατη ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://ivacfestival.com/

Το Φεστιβάλ στηρίζεται από το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή και το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ»
[19 - 25 Ιουνίου 2023, Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, Λευκωσία]