Ρεσιτάλ Κιθάρας - David Dyakov

Σαβ, 27 Απρ. 2024
20:30
Όπως κάθε χρόνο, την ίδια εποχή, οι κιθαρόφιλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία με τον David Dyakov - έναν από τους πιο εξέχοντες κιθαρίστες της γενιάς του - ο οποίος θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ για κλασική κιθάρα, μέσα στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας EGTA - Κύπρου, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος. Ο Dyakov είναι νικητής σε περισσότερους από 20 διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας, μεταξύ άλλων, Forum Βιέννης, Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας του Κόμπλεντς, και Γκραν Πρι Κιθάρας του Άαχεν στη Γερμανία, Διαγωνισμό της Νταϊτζόνγκ στη Νότιο Κορέα, Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας της Βέροιας, και έχει εμφανισθεί ως σολίστ με πέραν των 40 ορχηστρών συμπεριλαμβανομένων Ορχήστρας Orpheus, Φιλαρμονικής της Σόφιας, και Φιλαρμονικής Αθηνών. Για το ρεσιτάλ του στο The Shoe Factory στη Λευκωσία, το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 / 8:30μμ, ο David Dyakov θα εντυπωσιάσει με τη δεξιοτεχνία του σε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα με έργα των Αλμπένιθ, Πιατσόλα, Μπάριος, Ταρέγκα, Καστελνουόβο - Τεντέσκο, ντε Φάλια και Τζιουλιάνι.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 
Ισαάκ Αλμπένιθ (1860-1909)
Granada & Asturias από την Ισπανική Σουίτα, Έργο 47, σε διασκευή του David Dyakov
 
Άστορ Πιατσόλα (1921-1992)                  
Otoño Porteño
 
Αγκουστίν Μπάριος (1885-1944)
Chôro de Saudade
 
Φρανθίσκο Ταρέγκα (1852-1909)                           
Las dos Hermanitas (βαλς)
Φαντασία σε θέματα από την Τραβιάτα
 
Διάλειμμα
 
Μάριο Καστελνουόβο - Τεντέσκο (1895-1968)
Capriccio Diabolico, Έργο 85 (Εις τον Παγκανίνι)
 
Μανουέλ ντε Φάλια (1876-1946)
Homenaje pour Le Tombeau de Debussy
 
Μάουρο Τζιουλιάνι (1781-1829)

Rossiniana Αρ.1

DAVID DYAKOV κιθάρα 
Ο Βούλγαρος κιθαρίστας David Dyakov συγκαταλέγεται στους πιο εξέχοντες καλλιτέχνες της γενιάς του. Είναι νικητής σε περισσότερους από 20 διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας, μεταξύ άλλων, Forum Βιέννης, Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας της Γκορίτσια στην Ιταλία, Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας του Κόμπλεντς, Διαγωνισμό του  Rago, και Γκραν Πρι Κιθάρας του Άαχεν στη Γερμανία, Διαγωνισμό της Νταϊτζόνγκ στη Νότιο Κορέα, Διαγωνισμό Κιθάρας της Βέροιας. Ο David έχει ερμηνεύσει ρεσιτάλ και έχει εμφανισθεί ως σολίστ με ορχήστρες ανά την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα, όπου έχει επίσης διδάξει master-classes στο Κεντρικό Ωδείο του Πεκίνου, στο Ωδείο Μουσικής της Τιαντζίν, μεταξύ άλλων. Ο πρώτος ψηφιακός δίσκος του David, Il Diabolico, για τη δισκογραφική εταιρεία KSG Exaudio, με έργα των Μπαχ και Παγκανίνι, έχει αποσπάσει τις επευφημίες των μουσικοκριτικών. Μεταξύ των διακρίσεων που έχει λάβει είναι και ο τίτλος ''Μουσικός της Χρονιάς 2012'' από τον Classic FM, έναν από τους σημαντικότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Βουλγαρίας.
 
Γεννημένος το 1994 στο Βέλγιο, ο David Dyakov ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία οκτώ ετών. Σε ηλικία έντεκα ετών έγινε δεκτός στο Νέο Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας, όπου ξεκίνησε τις προπτυχιακές του σπουδές υπό τον Dimitar Doichinov και την ίδια χρονιά ερμήνευσε το Κοντσέρτο για Κιθάρα, Έργο 30 του Τζιουλιάνι με την Ορχήστρα Orpheus. Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, ο Dyakov έδωσε περισσότερες από 40 συναυλίες ως σολίστ με διαφορετικές ορχήστρες, συμπεριλαμβανομένης της Φιλαρμονικής της Σόφιας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Αθηνών. Ο Dyakov συνέχισε τις σπουδές του στη Βουλγαρική Εθνική Μουσική Σχολή στη Σόφια υπό τη Stolina Dobreva και το 2010 μετοίκησε στη Γερμανία για να σπουδάσει υπό τον Hubert Käppel στη Διεθνή Ακαδημία Κιθάρας του Κόμπλεντς, και εν συνεχεία στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & BOX OFFICE:
Ίδρυμα Τεχνών Φάρος
www.pharosartsfoundation.org & Τηλ. 22-663871 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00πμ-2:00μμ)                                                                                                
Εισιτήρια: €20 / €15 Μαθητές, Συνταξιούχοι & Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος