Εργαστήρια κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού

Πεμ, 11 Ιουλ. 2024
10:30
Η Λευκωσία 2030 διοργανώνει δωρεάν εργαστήρια κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
 
Η Λευκωσία 2030, το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας και η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), προσφέρουν δωρεάν εργαστήρια κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού.
 
Με την ευκαιρία της καθόδου της 50μελούς ομάδας της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ για την παράσταση «Progression», που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουλίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (20:30), θα πραγματοποιηθούν επίσης, εργαστήρια στις 9, 10 και 11 Ιουλίου σε μαθητές και μαθήτριες χορού ηλικίας 12-18 ετών.  
 
Θα διδάξουν, κλασικό μπαλέτο, οι Καθηγητές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΕΛΣ Ελένη Κλάδου, η οποία είναι και χορεύτρια του corps de ballet του Μπαλέτου της ΕΛΣ και ο Φώτης Διαμαντόπουλος, ο οποίος είναι και σολίστ του Μπαλέτου της ΕΛΣ. Σύγχρονο χορό (τεχνική Graham) θα διδάξει η Κύπρια καθηγήτρια σύγχρονου χορού της Σχολής, Όλια Τορναρίτου. Μουσικός συνοδός θα είναι συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Κοντοβάς.
 
Η εκπαίδευση να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Λευκωσίας 2030 (Υποψήφια πόλη για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης), γι’ αυτό μαζί με το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας διευρύνουν τη συνεργασία τους με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) της Ελλάδας σε θέματα εκπαίδευσης προσφέροντας τέτοιου είδους εργαστήρια για τους λάτρεις του χορού.
 
  • Εργαστήρια Κλασικού Μπαλέτου από τις 10:30 – 12:00
  • Εργαστήρια Σύγχρονου Χορού (τεχνική Graham) από τις 12:00 – 13:30.
Χώρος διεξαγωγής: Maxouti DanceArte, Κλεομένους 10, Στρόβολος, 2021, Λευκωσία
 
Τα παιδιά καλούνται να συμπληρώσουν το Google Forms https://forms.gle/uWNrKdhtp4hfxyT58
 
Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά με την οποία έχει συμπληρωθεί η παρούσα φόρμα, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
 
Χορηγοί Εθνικής Λυρικής Σκηνής:
Χορηγός περιοδείας: PRODEA
Υποστηρικτής αερομεταφορών περιοδείας: Aegean Airlines
Με την υποστήριξη της FEDORA Platform και The Creative Europe Programme of the European Union
 
Μέγας Δωρητής ΕΛΣ & Δωρητής παράστασης: ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
 
Χορηγοί Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2024:
Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού
Χορηγός επικοινωνίας: LOVE FM 100,7