Αναβάθμιση των οδών Ρηγαίνης και Βασίλειου Βουλγαροκτόνου

Ο ΔΗΜΟΣ / Αναπτυξιακά Έργα / Έργα υπό κατασκευή / Αναβάθμιση των οδών Ρηγαίνης και Βασίλειου Βουλγαροκτόνου
Ο Δήμος Λευκωσίας προχωρεί στην αναβάθμιση των οδών Ρηγαίνης και Βασιλείου Βουλγαροκτόνου. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Ιανουαρίου 2021.

Το έργο σκοπεύει στην ασφαλή διακίνηση τόσο των πεζών και των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) όσο και των οχημάτων. Βασικός στόχος, ιδιαίτερα για την οδό Ρηγαίνης, είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας καθώς και η άνετη και ευχάριστη διακίνηση των πολιτών στα καταστήματα της οδού.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην ανακατασκευή των οδών Ρηγαίνης (μέχρι την Πλατεία Σολωμού) και  Βασιλείου Βουλγαροκτόνου από την πλατεία Σολωμού μέχρι την συμβολή της με τη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν:
  • Ανακατασκευή του οδοστρώματος με μία λωρίδα κυκλοφορίας, με θέσεις στάθμευσης μόνο για οχήματα τροφοδοσίας.
  • Δημιουργία νέων πεζοδρομίων με επαρκές πλάτος, ισόπεδα με το οδόστρωμα,
  • Εγκατάσταση υπόγειου δικτύου Οπτικών Ινών του Δήμου Λευκωσίας (NFN) για υποστήριξη συστημάτων «έξυπνης πόλης» (smart city), όπως συστήματος έξυπνης διαχείρισης στάθμευσης οχημάτων, συλλογής περιβαλλοντικών δεδομένων, εγκατάσταση Wi - Fi  κ.α.
  • Αναβάθμιση του δικτύου υδροσυλλογής όμβριων υδάτων.
Το έργο  θα κατασκευαστεί σε φάσεις (όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο χάρτη)  με κύριο στόχο τον περιορισμό της ταλαιπωρίας σας αλλά και των επισκεπτών της περιοχής σας.

Ο Δήμος θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας και θα σας ενημερώνει για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν κατά την εξέλιξη των εργασιών αλλά και για άλλα ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν (αποκομιδή σκυβάλων, φορτοεκφορτώσεις κτλ).

Σας ενημερώνουμε ακόμη ότι, αφού ολοκληρωθεί το έργο αυτό, ο Δήμος θα προχωρήσει με αποκατάσταση των όψεων κτηρίων στις οδούς Ρηγαίνης, Βασιλείου Βουλγαροκτόνου και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Και για αυτό το έργο θα ενημερωθείτε ενδελεχώς σε μεταγενέστερο στάδιο.

Για πληροφορίες σε σχέση με το έργο μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στο CitizenService@nicosiamunicipality.org.cy ή στο τηλέφωνο 22797007 - Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη.



Άλλα Έργα

Αποκατάσταση του κτηρίου πρώην «ΕΚΑΤΕ»

Το κτήριο είναι διατηρητέο, μέρος του συγκροτήματος του Νέου Δημαρχείου,...

Περισσότερα
Φοιτητικά Δωμάτια στην οδό Αριστείδου

Πρόκειται για αυτόνομα φοιτητικά δωμάτια/ διαμερίσματα, με ξεχωριστό...

Περισσότερα
Ανάπλαση Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία...

Ένα ακόμη σημαντικό αναπτυξιακό έργο έχει ολοκληρωθεί στη Λευκωσία, αυτό...

Περισσότερα
Πάρκο Τροχοσανίδας

Το Πάρκο Τροχοσανίδας στον Άγιο Ανδρέα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε...

Περισσότερα