Σύστημα Ελεύθερης Στάθμευσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκστρατείες & Προγράμματα / Σύστημα Ελεύθερης Στάθμευσης
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης παρουσίασε στους κατοίκους των ενοριών Χρυσαλινιώτισσας και Αγίου Κασσιανού την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην Πύλη Αμμοχώστου το πιλοτικό σύστημα ελεύθερης στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής. 

Ο Δήμος θέλοντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των κατοίκων της εντός των τειχών πόλης προχωρεί στην εφαρμογή του συστήματος ελεύθερης στάθμευσης των κατοίκων που θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Νοεμβρίου 2013 και θα εφαρμοστεί πιλοτικά για 6 μήνες. Το μέτρο στοχεύει στην αποτροπή της άσκοπης διακίνησης οχημάτων στους στενούς δρόμους του ιστορικού κέντρου, στην αύξηση της ασφαλείας των κατοίκων και των περιουσιών τους, στη μείωση της ηχορύπανσης και στην καλύτερη διαβίωση των κατοίκων.

Με την εφαρμογή του μέτρου παραμένει περισσότερος χώρος για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος δικαιούχοι του συγκεκριμένου μέτρου είναι μόνο οι κάτοικοι που διαμένουν στα σπίτια της περιοχής. Σε κάθε κάτοικο θα παρέχεται ειδική κάρτα την οποία αφού την αναρτήσει στον ανεμοθώρακα του οχήματός του, θα μπορεί να σταθμεύει εντός της καθορισμένης περιοχής ελεύθερης στάθμευσης.

Στην καθορισμένη περιοχή ελεύθερης στάθμευσης θα επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της μέρας η στάθμευση όλων των οχημάτων, ενώ από τις 8.00 το βράδυ μέχρι τις 6.00 το πρωί της επόμενης μέρας για τους μήνες Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 6.00 το πρωί της επόμενης μέρας για τους μήνες Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο η στάθμευση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους κατέχουν τη συγκεκριμένη κάρτα.  

Σημειώνεται ότι η διακίνηση όλων των οχημάτων θα επιτρέπεται κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στις οδούς Αναστασίας Τουφεξή, Πατρόκλου, Αρχιεπισκόπου Φιλοθέου, Δημώνακτος, Ιππόνακτος, Οδυσσέως, Χρυσαλινιωτίσσης, Αξιοθέας, Μίνωος, Ερμού (μέρος), Χαλκάνωρος, Αγίου Κασσιανού, Αυτοκράτειρας Θεοδώρας και Αγίου Γεωργίου.

Η περιοχή θα αστυνομεύεται αυστηρά για την εφαρμογή του μέτρου και μετά από την πάροδο κάποιας περιόδου οι παραβάτες θα διώκονται με ανάλογα πρόστιμα.

Ο Δήμος βρίσκεται στο στάδιο αύξησης των χώρων στάθμευσης και λήψης άλλων μέτρων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στην περιοχή.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στην
κ. Γιάννα Κωνσταντίνου στο τηλέφωνο 22797480.