Έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Ίωνα Μακρίδη “The Primary”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Ιανουάριος / Έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Ίωνα Μακρίδη “The Primary”
Τρι, 10 Ιαν. 2023 - Δευ, 30 Ιαν. 2023
19:00- 20:00
Γκαλερί Γκλόρια
Η πρώτη έκθεση του 2023 στην Γκαλερί Γκλόρια είναι του Ανδρέα ‘Ιωνα Μακρίδη και φέρει τον τίτλο “The Primary”. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 στις 7:00.

Αυτή είναι η πρώτη έκθεση του καλλιτέχνη, οι πίνακες του οποίου μου χαρακτηρίζονται από ζωηρά χρώματα, τα οποία, μέσα από μια εκρηκτική και δυνατή εικόνα, σχηματίζουν μια αφηρημένη εικονογραφία που εκφράζει τον εσωτερικό συναισθηματικό του κόσμο. Μιλώντας για το έργο του αναφέρει ο καλλιτέχνης: «Μερικές φορές, χρησιμοποιώ στα έργα μου γεωμετρικά σχήματα για να συμβολίσω τη δομή και την τάξη, αλλά πιο συχνά μου αρέσει να εξερευνώ τον φυσικό κόσμο μέσω της χρήσης βιομορφικών σχημάτων, τα οποία κατά τη γνώμη μου αντικατοπτρίζουν τη σύνδεση μεταξύ του ανθρώπινου υποσυνείδητου και της πραγματικότητας με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αναμένω ότι οι πολύχρωμες φόρμες, η υφή και η ενέργεια που εκπέμπει ο κάθε πίνακας, προκαλούν μια συναισθηματική αντίδραση στους θεατές που δημιουργεί μια εννοιολογική σύνδεση μεταξύ των θεατών και του πίνακα. Μέσα από τους πίνακές μου προσπαθώ να οδηγήσω τους θεατές στο να επεξεργαστούν ανταγωνιστικές εικόνες και να περιπλανηθούν μέσα σε έναν παράξενο κόσμο και να αντιμετωπίσουν το άγνωστο. Η ερμηνεία κάθε εικόνας μεταβάλλεται συνεχώς και εναπόκειται στους θεατές να ερμηνεύσουν τις διάφορες σκηνές και να βρουν το δικό τους προσωπικό νόημα σε κάθε πίνακα. Δεν υπάρχει μια μοναδική σωστή ερμηνεία για κάθε πίνακα, επειδή τα διάφορα στοιχεία του πίνακα τραβούν την προσοχή σε διαφορετικές ανταγωνιστικές κατευθύνσεις, καθιστώντας δύσκολο για το μυαλό να εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο για αρκετό χρόνο ώστε να το κατανοήσει, αναγκάζοντας τον θεατή να παραδοθεί τελικά σε αυτή τη σύγχυση και να την αποδεχτεί ως αναπόσπαστο μέρος των συναισθημάτων που του προκαλεί ο πίνακας».

Ο Ανδρέας ‘Ιων Μακρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1999. Το ενδιαφέρον του για την τέχνη ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Σπούδασε Conceptual Design με κατεύθυνση το σχέδιο μόδας στο Πανεπιστήμιο De Montfort, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών του, πειραματίστηκε με χρώματα, γυαλί, μέταλλο, ρούχα, κοσμήματα και άλλα υλικά και απέκτησε εμπιστοσύνη στις δεξιότητες που απαιτούνται και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να επεξεργαστεί και να μεταμορφώσει έναν καμβά και άλλες πρώτες ύλες σε έργα τέχνης.

Χορηγός της έκθεσης η Εταιρεία Prospectacy (https://www.prospectacy.com/).

Η έκθεση θα ανοίξει Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Ιανουάριου 2023. 
 
Γκαλερί Γκλόρια Ζήνωνος Σώζου 3, 1075 Λευκωσία Τηλ. +357 22762605 
Ώρες επισκέψεων: 
Δευτέρα: 17.30 - 20.00
Τρίτη - Παρασκευή: 10.30 - 12.45 & 17.30 - 20.00
Σάββατο: 10.30 - 12.45                      
  
Email: gloriagallery1@gmail.com
Website: https://www.gloriagallery.com
Facebook: https://www.facebook.com/GloriaGalleryNicosia
Instagram: https://www.instagram.com/gloria_gallery_nicosia/?hl=en
NFT web: https://opensea.io/GalleryGloria