Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα: Κωνσταντίνος Σπυριδάκις - Στιγμιότυπα από τη ζωή και τη δράση του

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Απρίλιος / Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα: Κωνσταντίνος Σπυριδάκις - Στιγμιότυπα από τη ζωή και τη δράση του
Τρι, 04 Απρ. 2023
19:30
ο Κέντρο Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών σας προσκαλούν στη διαδικτυακή διάλεξη του Δρος Ανδρέα Σπυριδάκι Νομικού με θέμα "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΙΣ - Στιγμιότυπα από τη ζωή και τη δράση του", την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. 

Διάρκεια διάλεξης:  π. 50 λεπτά. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
  
ΕΓΓΡΑΦΗ
Για εγγραφή και παρακολούθηση της διάλεξης πατήστε ΕΔΩ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο κ. Ανδρέας Σπυριδάκης, υιός του Κωνσταντίνου Σπυριδάκη, πρώτου Υπουργού Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1944. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στα πανεπιστήμια των Αθηνών και του Μονάχου και απέκτησε πτυχίο της Νομικής (1967) καθώς και μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο (1973).

Νομικός στο επάγγελμα, έγραψε ωστόσο αρκετές μελέτες ιστορικού και νομικού περιεχομένου, όπως για παράδειγμα για τους εξέχοντες Έλληνες πολιτικούς Χαρίλαο Τρικούπη και Ελευθέριο Βενιζέλο. Ως φοιτητής εξελέγη αντιπρόσωπος στη Διοικούσα Επιτροπή Συλλόγων Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετείχε στον αγώνα ενάντια στη Χούντα, που το 1967 τον συνέλαβε για την αντιδικτατορική του δράση.

Επανερχόμενος στην Κύπρο, άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στη Λευκωσία μεταξύ των ετών 1980-1992 και συνέχισε να δραστηριοποιείται στο δημόσιο βίο. Μεταξύ των ετών 1980-1982 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ και στη συνέχεια υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής, Μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών και Πρόεδρος του Κυπρογερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου. Στο εξωτερικό εκπροσώπησε την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας το 2003 στο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση στο Βερολίνο και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού το 2008 στο Διεθνές Συνέδριο για τον Πολιτισμό στο Βερολίνο.

Το 2018 του απονεμήθηκε Τιμητική Πλακέτα του Κυπρογερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου για την 18χρονη προσφορά του ως Προέδρου του Συνδέσμου ενώ την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε και η Τιμητική Διάκριση Ακαδημαϊκών Μουσικών Ενώσεων Γερμανίας, για  50χρονη πολιτισμική προσφορά στη Γερμανία.

Τα προσωπικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Ιστορία, την αρχαιολογία, την ορειβασία, και την κηπουρική. Ως ξένες γλώσσες κατέχει την αγγλική, τη γαλλική και τη γερμανική.