Έκθεση Φωτογραφίας και Εκδήλωση στηη μνήμη του Λέλλου Δημητριάδη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Μάιος / Έκθεση Φωτογραφίας και Εκδήλωση στηη μνήμη του Λέλλου Δημητριάδη
Τετ, 03 Μαϊ. 2023 - Κυρ, 07 Μαϊ. 2023
19:00- 19:00
Λέλλος Δημητριάδης- Σχολή Κωφών και Κοινότητα των Κωφών της Κύπρου: Μια διαρκής και δυναμική σχέση
 
Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του Λέλλου Δημητριάδη, δηλαδή 48 ολόκληρα χρόνια, υπήρξε άρρηκτα συνδεδεμένο με τους κ/Κωφούς της Κύπρου. Συγκεκριμένα, από το 1971 μέχρι το 2004 υπήρξε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Κωφών-Γεώργιος Μάρκου. Παράλληλα, από το 1972 μέχρι και το 2019 ήταν Πρόεδρος του Ταμείου Ευημερίας Σχολής Κωφών Παίδων (ΤΕΣΚΠ).
 
Ο Λέλλος Δημητριάδης υπήρξε το στήριγμα όλων των Διευθυντών και Διευθυντριών της Σχολής που συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, των παιδιών, των οικογενειών τους, καθώς και των ενήλικων κ/Κωφών. Φρόντιζε πάντα για την εξασφάλιση και διατήρηση αυτών που ανήκαν στη Σχολή (π.χ. των κτηρίων, κ.τ.λ.), αλλά και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Κωφών. Παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα ως Δημάρχου και μάχιμου δικηγόρου, δεν απουσίαζε από καμία εκδήλωση της Σχολής και πάντα τιμούσε τους μαθητές, τις μαθήτριες, το προσωπικό και τη διεύθυνση με την παρουσία του και τα ενθαρρυντικά του λόγια.
 
Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής για την ανιδιοτελή προσφορά του, το ΤΕΣΚΠ μαζί με τη Σχολή Κωφών-Γεώργιος Μάρκου διοργανώνουν Εκδήλωση και εγκαίνια Έκθεση Φωτογραφίας προς τιμήν του Λ. Δημητριάδη την Τετάρτη 3 Μαΐου  και ώρα 19:00 στην Παλαιά Αγορά Παλουριώτισσας. Την Εκδήλωση και τα εγκαίνια θα τιμήσει η έντιμη Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με την παρουσία της και με σύντομο χαιρετισμό που θα απευθύνει. Η Έκθεση Φωτογραφίας θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 7 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: 10:00 - 13:00 και 16:00 - 19:00.