«Ουουου …! Γεναίτζες!»

Παρ, 16 Ιουν. 2023
20:30
Η θεατρική ομάδα Poınt To Contemporary Theater, μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρσι, παρουσιάζει και φέτος, την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Ουουου …! Γεναίτζες!»
 
Το έργο είναι βασισμένο σε θεατρικούς μονολόγους του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ιταλού συγγραφέα Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε, σε διασκευή και θεατρική μεταφορά στην κυπριακή διάλεκτο από τους Ευαγγελία Ονουφρίου, Νικόλα Δημητρίου και Μιχάλη Κολοκοτρώνη.

Οι δικές μας οι γεναίτζιες ζιουν στον προσφυγικό συνοικισμό Κότσιηνες, στην Λευκωσία, την δεκαετία του 80 τζιαι έρκουνται στην υπαίθρια σκηνή του Wherehaus 612 για να σας τα πουν ούλλα!

Στην αυλή του θεάτρου, κάτω που τ άστρα του καλοτζιαιρινού ουρανού ,οι γεναίτζιες κάμνουν επανάσταση.
Φέρτε ζακετούλα μαζί σας τον Ιούνιο ε ψύχρα ακόμα.

Πρόκειται για τους μονολόγους «Γύρισα σπίτι», «Μια γυναίκα μόνη», «Όλες έχουμε την ίδια ιστορία» και «Το Ξύπνημα». Το έργο είναι διασκευασμένο ώστε να μπλέκονται οι μονόλογοι και να αναπτύσσουν μεταξύ τους δημιουργικό διάλογο. Με χιουμοριστικό τρόπο καυτηριάζει τις γενικότερες συνθήκες διαβίωσης της γυναίκας των δεκαετιών ‘80 και ’90, όπως προστάζει το μεσογειακό ταμπεραμέντο, η ηθική της εποχής, τα ταμπού, η θρησκεία και η πατριαρχία . Η γυναίκα σύζυγος, η γυναίκα μητέρα, η γυναίκα εργάτρια, η γυναίκα νοικοκυρά  , η γυναίκα πολυεργαλείο έχει πολλά να αποδείξει.  Άραγε πόσο έχουν αλλάξει αυτοί οι ρόλοι σήμερα;

Μια παράσταση με σαρκαστικό χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στις συναισθηματικές εξάρσεις των καταπιεσμένων γυναικών, στις κρίσεις και παρακρούσεις τους, στα νεύρα και στις εντάσεις, στα πάθη, στα λάθη αλλά και στις πιο βαθιές τους επιθυμίες και ανάγκες όπως είναι η ελευθερία, η εκπλήρωση των δικών τους θέλω και η ισότητα. Όλες αυτές οι πολύπλευρες γυναίκες εξιστορούν τις  προσωπικες τους ιστορίες. Παραλληλες,απαγορευμένες στιγμές στη σκιά (κυριολεκτικα και μεταφορικά) κάποιου άλλοτε αυταρχικού και άλλοτε ρομαντικού άντρα.  Σαρωτικές , δυναμικές γυναίκες με κοινό παρονομαστή την δίψα για ζωή υποσχονται να συνεπάρουν αλλα και να προβληματίσουν.Χορός και μουσική από αγαπημένα κομμάτια της εποχής πλαισιώνουν αυτο το εργο ύμνο στην γυναικα ταξιδεύοντας  νοσταλγικά στις θρυλικές εποχές των 80s , 90s και απογειώνουν το χιούμορ.
Το έργο θα παρουσιαστεί στην υπαίθρια σκηνή του Θεάτρου WhereHaus 612, κάτω από τ’ αστέρια.
 
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Ευαγγελία Ονουφρίου
Σκηνοθέτης β΄: Μιχάλης Κολοκοτρώνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Πική
Κοστούμια: Σοφία Μαυρομιχάλη
Κινησιολογία: Μαρί Τζαγικιάν – Ιωάννου
Μουσική επιμέλεια: Ευαγγελία Ονουφρίου, Χρίστος Καραγιάννης
Φωτισμοί: Νικόλας Δημητρίου
Μακιγιάζ: Άντρη Τσελεπή, Γεώργιος Ιωσήφ
Φωτογραφίες: Δήμητρα Εγγλέζου
Σχεδιασμός αφίσας: Ξένια Πέτσα
Προώθηση-Ειδικές αποστολές: Χρυστάλλα Αντωνίου Καϊάφα,
Λουκία Πική
 
Πρεμιέρα
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, στις 20:30
Ηθοποιοί:
 
Έλενα Δημητρίου
Εύα Μιλτιάδου
Ισαβέλλα Μελετίου
Μαρί Τζαγικιάν – Ιωάννου
Νικόλας Δημητρίου
Σταύρος Ξ. Πέτρου
Κωνσταντίνος Φρίξου
Χρίστος Καραγιάννης
 
 
Παραστάσεις: 
17, 24, 30 Ιουνίου
1, 7, 8 Ιουλίου (Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30)

Θέατρο:
WhereHaus612 (Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομ. Παλλουριώτισσας)

Επικοινωνία/Κρατήσεις:
96 160400, 99 122552

Εισιτήριο:
€12 (κανονικό)
€10 (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, στρατιώτες, πολύτεκνοι και ατέλειες)

Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο:
4pointto@gmail.com