Δήμος Λευκωσίας - Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο
Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο

Πολυδύναμο Δημοτικό ΚέντροΑνθρώπινη Πόλη
Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λευκωσίας
Στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μας που μας έχει απόλυτη ανάγκη


Στο Δήμο Λευκωσίας επενδύουμε πολλά στις πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζοντας στην πράξη όσους έχουν πραγματική ανάγκη

Η τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλει να εφαρμόζει ενεργητικές πολιτικές που θα απλώνουν ένα δίχτυ προστασίας για τους κατοίκους της πόλης. Είναι λοιπόν απαραίτητες δράσεις και πολιτικές που θα προσφέρουν στήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη και θα ενισχύουν τους κοινωνικούς δεσμούς, την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Στα πλαίσια της προσπάθειας μας για στήριξη των πιο ευάλωτων κατοίκων του Δήμου Λευκωσίας, προχωρήσαμε στην ίδρυση ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας. Βασικοί στόχοι του Κέντρου είναι η λειτουργία Προγραμμάτων για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε δημότες της Λευκωσίας.

Στην κατεύθυνση αυτή προχωρήσαμε πολύ γρήγορα τα τελευταία χρόνια.  Σήμερα, ο Δήμος Λευκωσίας μέσω του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας και με τη στήριξη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρέχει υπηρεσίες φροντίδας και απασχόλησης σε παιδιά, ηλικιωμένους, μετανάστες, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό δύο κτίρια άρτια εξοπλισμένα τα οποία έχουν ανακαινισθεί πρόσφατα.

Πρόθεση μας είναι να ενισχύσουμε αυτή τη σημαντική δράση μας ακόμα περισσότερο ώστε να βρισκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο μας καθημερινά, με ευαισθησία και πραγματικό ενδιαφέρον.

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Δήμαρχος Λευκωσίας
O εθελοντισμός αποτελεί κορυφαία πράξη ανάδειξης της αγάπης και του σεβασμού προς το συνάνθρωπο μας.  Ελάτε μαζί μας να δημιουργήσουμε μαζί μια κοινότητα όπου ο καθένας από εμάς να μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και δεξιότητές του, επιφέροντας θετική αλλαγή τόσο στο άτομό του όσο και στην ευρύτερη κοινωνία, θεωρώντας σας Eιδικούς στον τομέα σας!

Επικοινωνία:
 
Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
  • Διεύθυνση: Λεωφ. Νικηφόρου Φωκά 40, 1016 Λευκωσία (πλησίον Πύλης Αμμοχώστου)
  • Τηλέφωνο 22797850-860, Φαξ: 22877917
  • E-mail: polidinamo@nicosiamunicipality.org.cy
«Κέντρο Ηλικιωμένων Λευκωσίας», «Κατ’ Οίκον Φροντίδα»:
  • Τηλέφωνο: 22797855 – 851, Φαξ: 22877951
 
«Πολυπολιτισμικό Κέντρο-Ουράνιο Τόξο», «Διαπολιτισμικό Κέντρο»
  • Τηλέφωνο: 22797844 - 856, Φαξ: 22877917
 
«Συμβουλευτικό Κέντρο», «Ανοιχτό Σχολείο»
  • Διεύθυνση: «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας», Αγίου Ανδρέου 7, 1ος όροφος, 1040 Λευκωσία
  • Τηλέφωνο: 22797870, Φαξ: 22466363

Facebook.jpg
Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας Official